Politici majú ľudí za nedisciplinovanú bandu a lekári ich musia účelovo strašiť, tvrdí Roman Šmucler
04 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

„Je to zvláštne. Keď som pôsobil v Ústrednom krízovom štábe, stále sa hovorilo: Musíme ľuďom hovoriť, že to je horšie. Musíme ich strašiť. Nemám to ako lekár rád. Mám rád, keď sa ľuďom hovorí pravda, keď sa im hovorí aj o tom, aké sú komplikácie." Citát Roman Šmucler.


Roman Šmucler je prezident Českej stomatologickej komory. Pôsobil aj ako člen v Ústrednom krízovom štábe. V relácii Interview na CNN Prima NEWS hovoril o neúcte k ľuďom počas pandémie zo strany politikov. Tí žiadali, aby ľudí členovia desili, pretože ich považovali za nedisciplinovanú bandu.
Politici sa boja chýb, ale medicína by si mala zachovať etiku

Podľa Šmuclera sa politici boja chýb a to je dôvod prečo ľudí desia. A druhým dôvodom sú prichádzajúce voľby, kvôli ktorým politici nechcú robiť chyby. Medicína by si ale mala podľa neho zachovať etiku. Ľudia musia cítiť, že im dávame pomocnú ruku. Že nám môžu dôverovať, pretože my sme tí lekári," hovorí Šmucler v rozhovore na CNN Prima NEWS.

Neuveriteľné odhalenie v Portugalsku: Namiesto 17-tisíc mŕtvych na COVID-19 ich bolo len 152!
Ja doslova zarážajúce, že podvody s robia aj s počtom mŕtvych na koronavírus. Stalo sa tak v Portugalsku, a to naozaj v doslova neuveriteľnej miere. Zarazilo to aj nášho právnika Petra Weisa. Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Koronavírus nezmizne. Je to politická otázka

Ľudia sa podľa Šmuclera rozhodli, že budú žiť nie pre Covid, ale s Covidom. "Ten Covid tu bude navždy," zdôrazňuje. "Ľudia budú spolupracovať, nie je potrebné ich desiť. Ale ide o politickú otázku. Keď sú ľudia vydesení, tak politici reagujú na ich nálady," vysvetľuje.

„Delta je medzi nami, potom príde ďalší vírus. Keby došlo k niečomu hroznému, ľudia budú spolupracovať. Ale je potrebné ich nedesiť," hovorí stomatológ Šmucler v rozhovore na CNN Prima NEWS.

Toto leto je v porovnaní s minuloročným nič. Mutácia delta nespôsobuje vážny priebeh ochorenia, tvrdí Roman Prymula
Mutácia delta má v porovnaní s predchádzajúcimi mutáciami vírusu Covid19 omnoho ľahší priebeh, ako spôsobovali predchádzajúce mutácie. Roman Prymula tvrdí, že toto leto je v porovnaní s minuloročným nič. Aj to je dôvod, kvôli ktorému Spojené... Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová