Trapas pri vyberaní šéfa Literárneho informačného centra: Ministerka Milanová je v koncoch
03 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Po odchode doterajšej riaditeľky Literárneho informačného centra (LIC) Miroslavy Vallovej sa na túto pozíciu hlásili len dvaja kandidáti. Prvého navyše odhovoril pohovor s personalistkou. Posledný záujemca však nevedel zodpovedať ani len na základne otázky týkajúce sa literatúry či náplne práce, o ktorú sa uchádza, informuje Pluska.


Ministerka kultúry Natália Milanová si musí poradiť s výberom nového šéfa LIC. O túto pozíciu sa uchádzali dvaja kandidáti, z ktorých nakoniec zostal len jeden - Martin Gajdoš. Ten však zlyhal aj pri základných otázkach.

Po tom, ako správne odpovedal, že LIC je príspevková organizácia a nie rozpočtová, došla otázka, s akým rozpočtom LIC hospodári. Pri odpovedi sa sekol o viac ako 500-tisíc eur. O znalostiach uchádzača sa začalo špekulovať po zodpovedaní na otázku ohľadom kníh, ktoré nedávno čítal. "Nečítal som nič nedávno, synovi som kupoval knižky," odpovedal. Efekt nepripraveného maturanta začal silnieť po otázkach, akých autorov obľubuje a aké diela má prečítané. „Neviem... neviem konkrétne vymenovať… Asi …možno…Nečítal som žiadnu knihu v poslednom čase…Nerobím si zoznamy žiadnych obľúbených autorov…,“ odpovedal koktavo.

"Jeho nedostatky boli zjavné aj pri témach o jednotlivých aktivitách centra ako sú literárna súťaž Medziriadky, Esej Jána Johanidesa či grantový systém SLOLIA. Jazykové zručnosti nevedel preukázať, anglický jazyk používa podľa vlastných slov najmä „v písomnej forme”, skonštatovala organizácia Transparency International Slovensko.

Koronavírus má aj podpredseda vlády Holý, ministerka Milanová je negatívna
Podpredseda vlády pre legislatívu Štefan Holý (Sme rodina) mal pozitívny test na ochorenie COVID-19. Ostáva v karanténe. TASR to potvrdili z Úradu vlády SR. Členovia vlády absolvovali testovanie po tom, čo mal v piatok (18. 12.) pozitívny test... Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | tasr