Melicher: Platí "náhubkový" zákon, ktorý zakazuje kritizovať politikov vládnej koalície pod hrozbou trestu!
03 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Platí náhubkový zákon, ktorý zakazuje kritizovať politikov vládnej koalície pod hrozbou trestu 3 až 6 rokov vo väzbe. Proste už viac nemôžete hovoriť o poslancoch a ministroch OĽaNO, či vládnej koalície pravdu. Inak na vás podajú trestné oznámenie a bude vás riešiť polícia." Igor Melicher


Igor Melicher patrí ku skupine Mladí Sociálni Demokrati. Na sociálnej sieti zverejnil príspevok v ktorom je viac ako rozhorčený nad zákonom o kybernetickej bezpečnosti. Ten bol schválený 30. júna. Status v ktorom sa k schválenému zákonu vyjadril začína slovami: Od dnes nemôžete kritizovať Matoviča ani koalíciu, inak vám hrozí basa.!
Médiá sú samozrejme ticho, tichúčko

"Ide o porušovanie základných ľudských práv a slobôd, ale médiá sú samozrejme ticho, tichúčko," píše Melicher.  "Nemôžete kritizovať politikov na sociálnej sieti, prostredníctvom telefonátu alebo v súkromnej komunikácii. Ak budete niekoho kritizovať dlhšiu dobu, povedzme dva týždne a viac, tak mu tým spôsobujete zhoršenie kvality života. A to aj vtedy, ak to čo hovoríte je úplná pravda a dotyčný politik povedal vyjadrenie verejne, trebárs na tlačovej konferencii," vysvetľuje ďalej.

Erik Kaliňák: Matovič sa už bojí nielen vlastného tieňa, ale aj vlastného národa! (VIDEO)
Ako sa časy menia, ukazuje video mladého podpredsedu Smeru Erika Kaliňáka. Pustil sa v ňom totiž do kritiky ochranky Igora Matoviča, ktorý ju má stále, hoci už premiérom nie je. Možno keby synovec exministra vnútra zalovil v pamäti, spomenul by si,... Čítať ďalej
01 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Nikto nemôže iného prenasledovať za názor

"Nemôžete robiť smiešne videá, vytvárať meme obrázky ani nič podobné," tvrdí Melicher. Problém môže mať podľa neho aj stránka Zomri. Stačí, keď niekto z citlivých poslancov OĽaNO podá na stránku trestné oznámenie. Stať sa to podľa Melichera môže vtedy, ak tam bude podliehať kritike a satire ich vrchný náčelník z Trnavy, alebo profesorský zbor, ktorých majú v poslaneckom klube.
Sloboda médií BOLA jedna z najvyšších na svete

Terajšia koalícia podľa Melichera v minulosti kritizovala terajšiu opozíciu za prístup k médiám. Melicher sa voči týmto tvrdeniam ohradzuje. A poukazujú na to, že sloboda médií bola jedna z najvyšších na svete.

"Novinári mali prístup takmer všade. Aj tam, kde vo vyspelejších štátoch prístup nemajú. A k opozícii sme mali vždy veľmi korektný a profesionálny prístup. To, čo robí dnes vládna koalícia je porušovanie základných ľudských práv a slobôd, slobody slova a prejavu a útok na základné piliere demokracie," dodáva v závere príspevku.

Profesor Hrušovský: "Rodí sa tu nový totalitný režim a dôstojnosť človeka sa ocitá na dlažbe!"
"Ešte v predvolebnej kampani vo februári 2020, tesne pred koronakrízou, všetci politici dôvodili, v akej vážnej zdravotnej situácii je Slovensko," pripomína internista, hepatológ a gastroenterológ profesor Štefan Hrušovský pre portál extraplus.sk.... Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Diana Zaťková