František Imrecze sa mení na „zlatého slávika“. Rozhodol sa totiž zaspievať aj o Robertovi Ficovi
03 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Vyšetrovatelia sa pomaly šplhajú aj k Robertovi Ficovi a jeho najbližším spolupracovníkom. „Spievať“ sa totiž rozhodol aj bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze. Niet sa preto čo čudovať, že Robert Fico je nervózny a čo najskôr chce byť opäť pri moci.


A je to tu! Vyšetrovatelia sa pomaly dostávajú na vrchol pyramídy, ktorá môže pri vyšetrovaní daňových deliktov zasiahnuť i najvyššie miesta našej politickej scény. S vyšetrovateľmi sa totiž po novom rozhodol spolupracovať aj František Imrecze, bývalý šéf Finančnej správy z čias vlády Roberta Fica, informuje portál cas.sk.
Stretnutie u Fica sa malo týkať spoločnosti KTAG a osoby Andreja Kisku

O tom, aký bol František Imrecze dôležitý človek svedčí aj to, že istého času bol dokonca kandidátom na ministra financií. Teraz je ale stíhaný za korupciu a manipuláciu tendrov. Aj Imrecze sa rozhodol spolupracovať s vyšetrovateľmi a vo svojej najnovšej výpovedi hovorí o utajenom stretnutí na Úrade vlády v čase, keď bol premiérom Robert Fico. Podľa Imreczeho sa na jeseň v roku 2017 konala z iniciatívy Roberta Kaliňáka schôdzka spolu s Ficom, policajným šéfom Tiborom Gašparom a oligarchom Norbertom Bödörom.

Práve Bödöra mal Kaliňák, podľa výpovede Imreczeho, ktorú zverejnili Aktuality.sk, požiadať, aby zobral so sebou aj šéfa KÚFS Ľudovíta Makóa. „Na stretnutie sme išli v služobnom aute Ľudovíta Makóa. Už v aute ma informoval, že stretnutie sa bude týkať spoločnosti KTAG a osoby Andreja Kisku,“ uviedol vo výpovedi Imrecze, podľa ktorého sa malo stretnutie odohrať v zadnej časti Ficovej kancelárie. Šéf Smeru-SD sa mal vyjadriť, že financovanie Kiskovej prezidentskej kampane nebolo v súlade so zákonom, a vraj by chcel detailnejšie pochopiť, v čom to spočívalo.

Škandál: Väzobne stíhaný šéf daniarov Imrecze si doprial luxusnú vilu za jeden a pol milióna!
Exriaditeľ daniarov František Imrecze síce sedí vo väzbe za obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, verejnosť sa ale teraz dozvedela, akú honosnú vilu si stavia. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.

Fico je pripravený okamžite poskytnúť požadované informácie, ale...

Makó mal podľa Imreczeho vytiahnuť pripravenú kompletnú schému „daňového deliktu spoločnosti KTAG vrátane subdodávateľských firiem na prezidentskú kampaň“, a tým utvrdil Fica o nezákonnosti Kiskovej kampane. Na schôdzke mal byť aj vtedajší minister finacií Peter Kažimír, ktorému mal dať Fico pokyn, aby jeho rezort vypracoval správu o nezrovnalostiach v Kiskovej kampani. Okrem iného riešil Imrecze s Bödörom aj to, že v anonyme, ktorý médiá na Kiskovu kampaň upozornil, bolo detailne rozpísané, kde sa mali stať chyby. „Na túto moju poznámku Norbert Bödör zareagoval slovami, že veď to bolo aj zložité a nákladné zabezpečiť,“ vypovedal Imrecze. Schôdzku u Fica považoval údajne Imrecze za „hrubé zneužitie Finančnej správy na politické účely“.

Kaliňák pre portál reagoval s tým, že predstavu, že by v takomto zložení sedeli aj s Bödörom, považuje za absurdnú. Zvláštne je, že aj Kažimír popiera, že by na takomto stretnutí u Fica bol, ba ani nevie, že by sa konalo. Podľa Smeru-SD je Robert Fico pripravený okamžite a s potrebnými podrobnosťami poskytnúť požadované informácie. Ale až po tom, ako sa bude obsiahlo informovať o tom, ako „Kiska v prezidentskej kampani páchal daňové zločiny“.

Františeka Imreczeho nemohla NAKA vypočuť. Obhajcovia mu vypovedali službu
Stíhaného Františkovi Imreczeho dnes previezli z výkonu väzby na vypočúvanie. NAKA ho chcela vypočúvať, ale nemohla. Službu mu vypovedali všetci jeho advokáti. Podľa portálu Noviny.sk prišli na výsluch aj obhajcovia spoluobvinených. Advokáti... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová