Bývalý vynikajúci kriminalista píše o zločinných spolkoch na úrade slovenskej vlády
03 | 07 | 2021 I Ivan Brožík

Tridsať rokov samostatnosti Slovenskej republiky sprevádzajú život v spoločnosť javy, v "normálnej" demokracii nepredstaviteľné. Únos Michala Kováča mladšieho, riadený priamo z vládnej budovy. Diskreditácia prezidenta Kováča, riadená priamo z budovy vlády. A podozrenia SIS na "nákup" kajúcnikov, usvedčujúcich politických oponentov, riadený a financovaný s najväčšou pravdepodobnosťou tiež odtiaľ.


"Zločinné spolčenie sa na úrade vlády proti prezidentovi republiky." Píše doslova na sociálnej sieti Jozef Šátek. A zjavne vie, o čom píše, patril totiž medzi elitu kriminalistiky na Slovensku.
V čom sú iní?

Vyšetrovateľ Šátek si všíma časy, keď sa na vládu muselo chodiť za Mečiarom a podávať správy o vyšetrovaní únosu prezidentovho syna do Rakúska. Dáva ich do nie náhodnej súvislosti s časmi, o ktorých rozpráva kajúcnik Imrecze. Teda so schôdzkami predstaviteľov mafie a štátu na úrade vlády k téme diskreditácie prezidenta Kováča. HD pridáva ešte nedávne zistenie SIS o "ovplyvňovaní výpovedí kajúcnikov na najvyššiu politickú objednávku". Teda, taktiež z vládneho paláca, prípadne niektorého z jeho utajených "pracovísk". Metódy a štýl politickej práce dvoch bývalých a jedného súčasného režimu sa nám až nápadne prekrývajú.

Jozef Šátek: Robia chybu, ak si myslia, že so špinavými rukami možno robiť v silových zložkách čistenie
So zaujímavým postrehom sa s čitateľmi sociálnych sietí podelil bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek. Kto a od koho vlastne "čistí" políciu? Je zaujímavé prečítať si jeho vysvetľujúci názor. Čítať ďalej
14 | 06 | 2021 | Ivan Brožík

Beztrestnosť, ak udáš tých "pred nami"

"Začína byť peklo, teda s(S)merom k .. oné ... Ficovi a spol. alebo inak. Kopali jamu a už je príliš hlboká, aby z nej vyliezli. Možno im z nej aj pomôžu, ak sa budú kajať." Doslova potvrdzuje zvrátený trend politického marketingu súčasnosti Jozef Šátek.
Ako cez kopirák

"Ak sa nad Tatrou blýska a hromy divo bijú, tak v podtatranskej politike začína byť až príliš horúco. Asi tak by som vyjadril prebiehajúci studený front a jeho kontrast s našimi politikmi." Pokračuje vo svojich paralelách Jozef Šátek. Zároveň vracia mladších čitateľov do iba zdanlivo zabudnutej minulosti.

"Len pre osvieženie pamäte alebo pre tých mladších, niečo podobné sa na Úrade vlády už stalo a to za premiérovania Mečiara. Ten si v roku 1995 v nočných hodinách k sebe na koberček pozval vtedajšieho generálneho riaditeľa sekcie vyšetrovania MV SR Vladimíra Lamačku. Nechal sa od neho podrobne informovať o dôkaznej situácii v prípade zavlečenia prezidentovho syna M. Kováča do Rakúska. Alebo, keď mňa i P. Vačoka v noci zavolal na ministerstvo vtedajší minister vnútra Ĺudovít Hudek a chcel nás za účasti vtedajšieho generálneho prokurátora Michala Vaľa  presvedčiť, že si v tomto prípade nesprávne vysvetľujeme dôkazy proti SIS a jej riaditeľovi I. Lexovi. Ja som takéto stretnutie odmietol. Že ma na druhý deň personálny riaditeľ ministerstva žiadal v mene Hudeka podať "demisiu" je len dôkazom o ich bohorovnosti."
Maniere sa opakujú

"Je jasné, že ak sa rázne nezakročí už v prvom prípade, tak podobné maniere politikov sa budú opakovať. To sa aj v prípade expremiéra Fica a spol. stalo. O tom, že takéto stretnutie bolo, za účasti tých, ktorých Imrecze uvádza, teda Fica, Kaliňáka, Gašpara, Bodora, Imreczeho, Makóa a Kažimíra nemám najmenšiu pochybnosť.
Tiež nemám žiadnu pochybnosť o tom, že takéto stretnutie ústavných funkcionárov s vyššími štátnymi úradníkmi, ktorého predmetom bolo vyšetrovanie daňového zločinu a „podozrivou“ osobou bol vtedajší prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska je zločinné spolčenie sa proti hlave štátu, pričom došlo k zneužitiu právomocí všetkými prítomnými podozrivými osobami." Exaktne konštatuje elitný vyšetrovateľ polície Jozef Šátek.

Jozef Šátek: Je tu nápadná podobnosť s Gorilou. Moc si nesmie zo SIS robiť slúžku
Súčasné "hry" s tajnou službou v pozadí či v popredí až nápadne pripomínajú Gorilu. Je mimoriadne nebezpečné, ak si aktuálna moc podriaďuje SIS svojim mocenským potrebám. Likvidácia oponentov aj s pomocou tajnej služby pripomína režimy, ktoré... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Ivan Brožík

Chápadlá zločincov

Šátek ide ešte ďalej: "Do tejto zločineckej skupiny treba zahrnúť aj ďalších, ktorým boli závery z "porady" pretlmočené formou príkazov a to svojím podriadeným (riaditeľ NAKA) riaditeľovi finančnej polície a jej zástupcovi až po konečného adresáta - vyšetrovateľa, ktorý tieto pokyny zrealizoval. Tiež po línii ministerstva financií a finančnej správy. Pravdaže je treba vykonať podrobnú previerku zákonnosti postupu dozor vykonávajúceho prokurátora."

"A pre niekoho začínajú dlhé a bezsenné noci, niektorí možno skočia aj „hopsa hejsa do Brandejsa“, slovensky do Dubaja." Končí svoj status kriminalista Jozef Šátek.
A čo ďalej?

V súčasnosti sú viacerí slovenskí politici a úradníci informovaní o tom, o čom zo zákona informácie nemajú ako získať. Tak isto istý druh informácií majú neustále k dispozícii niektoré médiá, ktoré sa zo zákona tiež nemajú ako k nim dostať. A nedávno zverejnená tajná správa SIS dáva týmto praktikám jasne za pravdu. Je dôkazom, že sa dejú. Aj teraz, za vlády nových "našich".

(Medzititulky red. HD.)

Jozef Šátek: Účastníci stretnutia na SIS konali nad rámec svojich ústavných a zákonných kompetencií
Ďalším dôkazom toho, akým spôsobom si aktuálna moc na Slovensku ctí ústavu, zákony, vrátane toho kompetenčného, je už niekoľko dní medializované stretnutie vyvolených na pôde SIS. "Už samotné rokovanie „ústavného kolégia“ na „pôde SIS“ vytvára... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Ivan Brožík