16 politických strán členských štátov EÚ podpísalo dokument proti európskemu superštátu
03 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

Vedúci predstavitelia 16. politických strán členských štátov EÚ podpísali dokument proti európskemu superštátu. Ten bol vypracovaný, pretože sa začala konferencia o budúcnosti Európy.  Podľa poľského premiéra Kaczyńskeho sa dá predpokladať, že na konferencii pôjde o prehlbovanie procesov, ktoré neslúžia rozvoju EÚ. Naopak, spôsobujú hlbokú a trvalú krízu, vyvolávajú javy, ktoré nemajú nič spoločné s myšlienkou otcov zakladateľov EÚ.


Spoločné vyhlásenie podpísali predstavitelia politických strán vo svojich krajinách. Medzi signatármi sú aj maďarský Fidesz a poľská strana Právo a spravodlivosť. "Nechceme revolúcie, ktoré zničia existujúce sociálne štruktúry," povedal Kacyński.
K výzve Jaroslava Kaczyňského sa pripája aj Orbánov Fidesz

„Fidesz sa pripája k výzve Jaroslava Kaczyńského." Uviedol to Viktor Orbán, premiér Maďarska a zároveň predseda strany Fidesz vo videu, ktoré bolo zverejnené na sociálnej stránke strany.

"Toto vyhlásenie sa týka budúcnosti EÚ, ochrany národov, rodín a tradičných kresťanských hodnôt. Chceme, aby tento spoločný dokument bol základom našej kultúrnej a politickej práce. Týmto spôsobom sa chceme zúčastniť debaty o budúcnosti Európskej únie," uviedol Viktor Orbán.
Európska únia potrebuje hlbokú transformáciu

"Vo vyhlásení je zdôraznené, že proces európskej integrácie významne prispel k vytvoreniu štruktúr trvalej spolupráce, k udržaniu mieru a budovaniu porozumenia a dobrých vzťahov medzi štátmi. Ale Európska únia dnes potrebuje hlbokú transformáciu. Namiesto ochrany Európy a jej dedičstva a namiesto zabezpečenia slobodného rozvoja národov Európy sa stala zdrojom problémov, obáv a neistoty," píše portál Magyar Nemzet.

V budúcnosti sa proti EÚ postaví obrovská masa ľudí, tvrdí americký politológ Patrick J. Deneen
30 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Vyhlásenie je proti európskemu superštátu

Podľa portálu Magyar Nemzet, EÚ sa čoraz viac stáva nástrojom extrémistických síl. Tie sa usilujú o transformáciu Európy kultúrne a nábožensky a v konečnom dôsledku o budovanie Európy bez národov. Cieľom je vytvoriť európsky superštát, zničiť alebo zrušiť európske tradície, zmeniť základné sociálne inštitúcie a morálne zásady.

Signatári sa domnievajú, že konsenzus musí ostať zachovaný. Podľa nich hrozí, že nedávne pokusy obísť tento postup alebo zrušiť inštitút konsenzu vylúčia niektoré krajiny z formovania rozhodnutí a z EÚ sa stane zvláštna oligarchia.
Zverejnením spoločného vyhlásenia v parlamente EÚ doslova explodovala bomba

"16 politických strán má v Európskom parlamente v čase písania tohto článku celkovo 117 poslancov," píše portál Magyar Nemzet. Počet poslancov, ktorí v parlamente EÚ pôsobia môžu reorganizovať politické skupiny. Matematicky by 117 poslancov mohlo vytvoriť tretiu najväčšiu frakciu v EP.

A preto nie je sa čomu čudovať, keď Magyar Nemzet uvádza, že zverejnenie dokumentu v EP zarezonovalo podobne, ako keď exploduje bomba.

Rodí sa opäť v nemeckej armáde nacizmus? Pýta sa ruská diplomacia
Mária Zacharovová pripomína, že „správanie sa akýchkoľvek vojakov v zmysle nacistickej ideológie je neprijateľné. O to viac to platí pre nemeckú armádu, ktorej predchodkyne už stáli pri rozpútaní dvoch svetových vojen“. Uviedol... Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič