Vláda Viktora Orbána rozvírila roj sršňov (Dmitrij Sedov)
02 | 07 | 2021 I Zuzana Perželová

Komentár Dmitrija Sedova (Fond strategickej kultúry)


Celá Európa - na obranu práv a slobôd homosexuálov!


Maďarský parlament prijal sériu ústavných zmien, ktoré v Európskej únii vyvolali rozruch. Maďarskí poslanci schválili zakomponovanie definície rodiny do základného zákona štátu, ktorá je založená na manželstve a na väzbách medzi rodičmi a deťmi, kde matka je žena a otec je muž.
V dnešnej civilizovanej Európe je to revolučný krok!

Horšie je, že maďarskí zákonodarcovia osobitne naznačili, že ich krajina chráni právo detí na sebaurčenie v súlade s pohlavím, s ktorým sa narodili. V „základných hodnotách“ Európy nič také nie je! Toto je sabotáž proti slobode jednotlivca, ktorá sa môže sexuálne orientovať, ako sa jej zachce. Nemenej poburujúce sú aj ústavné zmeny v oblasti vzdelávania založené na hodnotách kresťanskej kultúry. Toto je tmárstvo!

Assange je „významný novinár“ a musí byť prepustený na slobodu, uviedol britský politik Jeremy Corbyn
Prípad Juliana Assangeho mal byť uzavretý hneď, ako sudca odmietol jeho vydanie do USA, uviedol pre RT Jeremy Corbyn. Bývalý šéf Labouristickej strany požadoval stretnutie so zakladateľom WikiLeaks v londýnskom väzení. Tvrdí, že musí byť prepustený... Čítať ďalej
30 | 06 | 2021 | Lukáš Leca

Čím ďalej, tým horšie.

Prijaté zmeny a doplnenia zakazujú mladým a deťom otvorený prístup k LGBT materiálom. Tu už Európsku úniu trpezlivosť prešla. Ministri zahraničia 13 európskych krajín na stretnutí v Luxemburgu 22. júna rozhodli, že ide o diskrimináciu, ktorá podkopáva základné hodnoty EÚ.

„Zákon „porušuje právo na slobodu prejavu pod zámienkou ochrany detí“, uvádza sa v nezvyčajne tvrdom spoločnom vyhlásení, prijatom na stretnutí. Iniciatíva vzišla z Belgicka, Holandska a Luxemburska, podpísali ju aj zástupcovia Dánska, Estónska, Francúzska, Fínska, Nemecka, Írska, Litvy, Lotyšska, Španielska a Švédska. Celá civilizovaná Európa - na obranu práv a slobôd homosexuálov!

Podľa ministrov by "Európska komisia mala využiť všetky možnosti nátlaku, aby donútila Maďarsko dodržiavať európske zákony, vrátane predvolania Budapešti k prerokovaniu prípadu na Európskom súde’’.

Predsedníctvo V4 preberá Maďarsko. Chce silné spojenectvo silných národov a rýchly hospodársky reštart
01 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová


Pozmeňujúce a doplňujúce návrhy prijaté maďarským parlamentom zakazujú prístup mladých ľudí a detí k tlačenej a videoprodukcii zobrazujúcej akékoľvek odchýlky od prirodzených sexuálnych vzťahov. Bránia zobrazovaniu homosexuálov a transrodových osôb ako bežnej súčasti spoločnosti.
Szijártó požiadal novinárov, aby nepísali hlúposti.

Maďarský minister zahraničia Péter Szijártó pred odletom na stretnutie v Luxemburgu pozmeňujúce a doplňujúce návrhy obhajoval:

„Reformy sú zamerané hlavne na prevenciu sexuálneho zneužívania detí a otázky sexuálnej výchovy detí ponechávajú na zodpovednosti rodičov. Väčšina z tých, ktorí tieto zákony odsudzujú, ich dokonca ani nečítali“. Belgická ministerka zahraničia Sophie Wilmesová však vyhlásila, že si nový zákon prečítala. Táto žena s vôľou bojovníka ‘’železnej légie’’ povedala: „Nemusíte ani chodiť na strednú školu, aby ste pochopili, že zákon je priamym útokom na naše hodnoty. Ak sa potvrdí porušenie európskych právnych predpisov, tak EÚ musí voči Budapešti prijať tvrdé opatrenia“.

Facebook môže byť stíhaný kvôli obchodovaniu s ľuďmi
Facebook je zodpovedný za konanie užívateľov, ktorí obchodujú s ľuďmi. Alebo za konanie sexuálnych delikventov, ktorí lákajú obete prostredníctvom sociálnej siete. Tvrdí to najvyšší súd v Texase. Súd dal aj zelenú žalobám na ďalšie spoločnosti na... Čítať ďalej
01 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Podľa Wilmesovej si Maďari zamenili problémy pedofílie a sexuálnych slobôd a lejú vodu na mlyn Rusku, ktoré sa snaží organizovať v členskej krajine EÚ hnutie homofóbov cenzurujúcich práva sexuálnych menšín. Obzvlášť podozrivý je Viktor Orbán, ktorý je už dávno známy neprijateľnymi homofóbnymi vyhláseniami.
Totálna panika

A podľa všadeprítomnej organizácie pre ľudské práva Human Rights Watch budú mať zmeny v základnom zákone Maďarska katastrofálne následky pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, pedagógov a tvorivú inteligenciu.

To podľa všetkého znamená, že sa zastaví celé odvetvie chirurgie vykonávajúce zmenu pohlavia, učitelia vyučujúci o sexuálnych menšinách sa zbláznia, skončia noviny a weby propagujúce zvrhlosti a medzi inteligenciou prepukne panika.

"Deti nepotrebujú ochranu pred sexuálnou rozmanitosťou. Naopak, deti s netradičnou sexuálnou orientáciou a ich rodičia potrebujú ochranu pred diskrimináciou a násilím“ uviedla Neela Goshal, vedúca výskumná pracovníčka pre agendu LGBT v Human Rights Watch

Vláda Viktora Orbána rozvírila roj sršňov.

Európska komisia diskredituje celý európsky projekt (Malte Fischer)
Komentár Maltea Fischera (WirtschaftsWoche) Čítať ďalej
25 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová