Ruskí špióni sú takí tajní, že je utajené aj ich očkovanie. Nemôžu sa preto nikde ani naobedovať
02 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Môžu skenovať cez steny a preniknúť do teroristických buniek, ale pre niektorých ruských prísne tajných agentov je získanie stola v moskovskej reštaurácii zjavne nedosiahnuteľný cieľ. Rusko totiž sprísnilo opatrenia na zamedzenie šírenia Covid-19, informuje portál RT.



Bez QR kódu ani na krok


Zdroje z najrenomovanejšej domácej bezpečnostnej agentúry FSB vo štvrtok pre spravodajský server RBK uviedli, že množstvo ich pracovníkov nebolo schopných dostať sa ku QR kódom potrebným na vstup do pohostinských zariadení.




Iba tí, ktorí boli očkovaní dvoma dávkami injekcie proti Covid-19, alebo ktorí sa nedávno zotavili z vírusu po pozitívnom teste za posledných šesť mesiacov, majú nárok na kód, ktorý je potrebný na vstup do barov, reštaurácií, a dokonca aj kaviarní. Ostatní budú musieť predložiť čistý test PCR z posledných troch dní.

Najvyšší správny súd v Čechách rozhodol, že ľudia s potvrdenými protilátkami boli diskriminovaní
01 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Utajené očkovanie

Kliniky, ktoré rozdávajú dávky bezpečnostným agentom krajiny, sú však údajne také tajné, že nie sú spojené s centrálnym systémom koronavírusov v meste. Výsledkom je, že špióni boli z postupov vynechaní, aj keď už sú zaočkovaní.

Či už špióni hľadajú zabijaka v niektorej z moskovských reštaurácií, alebo sa chcú jednoducho najesť, nemôžu. Agenti sú teraz, keď zistili, že sa nikam nemôžu dostať, údajne frustrovaní. Namiesto toho budú musieť ísť skoro večer domov - čo prinesie nový význam pojmu „spiaci agent“.

Chybná reakcia Ruska v Čiernom mori mohla prerásť do svetovej vojny
„Britská loď by zrejme po priamom zásahu nešla ku dnu ihneď. Jej zbrane mohli potopiť niekoľko ruských lodí. Krajiny NATO by to určite nenechali len tak. A na ruskej strane by sa zapojila celá Čiernomorská flotila,“ analyzuje možný krízový scenár... Čítať ďalej
01 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič

Systém zatiaľ nefunguje správne

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov pripustil, že s touto technológiou stále existujú počiatočné problémy. „Existujú ťažkosti so získavaním QR kódov? Áno sú. Áno, systém zatiaľ nefunguje správne. Nepochybujem však o tom, že do niekoľkých dní, do týždňa sa to všetko znormalizuje,“  uviedol.

Moskva zápasí s prudkým nárastom počtu infekcií Covid-19. Tento týždeň oznámila sériu po sebe nasledujúcich rekordných dní úmrtí. Asi 90% všetkých prípadov sa odhaduje na nový infekčný variant Delta, ktorý sa prehnal Indiou predtým, ako sa dostal do Európy a USA.

Ukrajina má "New York"; mesto v Doneckej oblasti sa vrátilo k pôvodnému názvu
Ukrajinský parlament schválil vo štvrtok uznesenie, v súlade s ktorým sa mesto Novhorodske ležiace na východe Doneckej oblasti mohlo vrátiť k svojmu historickému názvu a opätovne sa premenovať na Ňju-Jork. Informovali o tom agentúry Ukrinform a... Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | tasr