Obaja potomkovia princeznej ľudu, ako Dianu prezývali, si k udalosti pripravili vlastnú reč. Hoci na matku zaspomínal každý zvlášť, znepriatelených súrodencov viazal pretrvávajúci hlboký smútok. Na komornú ceremóniu sa prizeralo len niekoľko rodinných príslušníkov, medzi nimi Dianini súrodenci - gróf Charles Spencer, Lady Sarah McCorquodaleová a Lady Jane Fellowesová.

Princ Charles (72) sa z úcty k svojej exmanželke a obáv zo zmiešaných emócií nezúčastnil, pozvanie odriekla aj Williamova manželka Kate Middleton. Kráľovná Alžbeta II. navyše odcestovala do Škótska.

Bronzové súsošie princeznej Diany, obklopené tromi deťmi rôzneho pohlavia a národnosti, má reprezentovať univerzálnosť a generačný vplyv, píše britský denník The Sun. Nakrátko strihané vlasy a model šiat s veľkým pásikom majú vychádzať z porozvodovej imidže v poslednej fáze princezninho života.

Vojvodovia o vztýčenie sochy Diany v záhradách Kensingtonského paláca rozhodli v roku 2017 pri príležitosti 20. výročia od jej úmrtia. Socha bude prístupná verejnosti, aby návštevníci mohli na princeznú zaspomínať a pripomenúť si odkaz, ktorý po sebe zanechala.

Pravda o smrti princeznej Diany až po 24 rokoch: Lekár prvýkrát prehovoril!
25 | 06 | 2021 | Tibor Sipos