Demonštranti na Deň Kanady zvrhli sochu Alžbety II. Je to odozva na odkrytie stoviek hrobov utýraných detí
02 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Demonštranti počas búrlivého zhromaždenia na Deň Kanady strhli niekoľko sôch vrátane busty kráľovnej Alžbety II.  Všetkých Kanaďanov totiž pobúrili objavy neoznačených hrobov domorodých školákov, informuje portál RT.




Aktivisti sa zhromaždili v blízkosti manitobskej legislatívnej budovy nachádzajúcej sa v hlavnom meste provincie Winnipeg, aby vo štvrtok protestovali. V jednej chvíli zostúpili k neďalekému pamätníku kráľovnej Alžbety II. a strhli ho na zem.
Na každom dieťati záleží

Okrem Alžbety bola zničená aj väčšia socha zosnulej kráľovnej Viktórie, ktorá bola aj poškodená červenou farbou a aktivisti jasali. Aktivisti nechali vrchole storočnej sochy, ktorá bola prvýkrát odhalená v roku 1904 nápis:  „Raz sme boli deti. Prineste ich domov.“

Zatiaľ čo polícia po zvrhnutí sôch jedného protestanta zatkla. K ďalšiemu zatknutiu nedošlo, polícia vo Winnipegu však tvrdí, že ich vyšetrovanie pokračuje a ďalšie kroky budú podniknuté neskôr.

Otrasný nález v Kanade: Pri škole našli ďalšie hroby stoviek detí. Tie utýrali cirkevní učitelia
Kanadské médiá v stredu informovali, že v blízkosti bývalej internátnej cirkevnej školy pre deti pôvodných obyvateľov v západnej Kanade sa našli stovky neoznačených hrobov. Čítať ďalej
24 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


Demonštranti  protestovali v rámci zhromaždenia „Na každom dieťati záleží“. Akcia sa konala na protest proti temnému odkazu domorodého kanadského systému internátov po tom, čo boli v posledných týždňoch v neoznačených hroboch objavené pozostatky stoviek detí.
Katolícka "asimilácia"

Mnohé zo škôl, ktoré často riadila katolícka cirkev, násilne zapisovali domorodé deti pod vládne mandáty s cieľom asimilovať pôvodné kmene ešte pred konfederáciou v Kanade v roku 1867. Deti boli odobraté rodinám a boli zbavené kultúrnej identity, aby sa urýchlila „integrácia“.

Mnoho detí zomrelo na týranie a zanedbávanie. Osud nespočetných domorodých študentov však zostáva neznámy. To sa teraz začína meniť vďaka pochmúrnym objavom hrobov, ktoré poukazujú na obrovský rozsah zneužívania.

Zúrivosť z objavu masových hrobov detí pôvodného obyvateľstva vyústila v Kanade k podpaľovaniu katolíckych kostolov
Od nálezu masových hrobov detí pôvodných obyvateľov v Kanade horia ďalšie dva katolícke kostoly. Sú to teda už štyri podpálené a zničené svätostánky v Britskej Kolumbii a Saskatchewane, čo sa dá považovať za reakciu na odhalenie sexuálneho a... Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Zatiaľ vyše tisícsto hrobov

Deň Kanady prišiel necelých 24 hodín po tom, čo bolo v Kamloops v Britskej Kolumbii nájdených 182 neoznačených hrobov , zatiaľ čo ďalších 215 bolo objavených minulý mesiac v inej škole v rovnakom meste. Minulý týždeň bolo nájdených 751 hrobov v ďalšej škole v západnom Saskatchewane.

Každý nález vyvolal pobúrenie medzi pôvodnými komunitami a ostatnými Kanaďanmi, čo viedlo k výzvam na úplné „zrušenie“ vlasteneckých osláv Dňa Kanady. Niektorí zjavne zašli v protestoch ešte ďalej, pretože katolícke kostoly po celej krajine čelia podpaľačským útokom.

Vedci odhalili 5 000 rokov starú baktériu, ktorá spôsobila čiernu smrť a spustošila celú Európu
Starodávna lebka, ktorá sa našla v rieke v súčasnom Lotyšsku, môže obsahovať indície o tom, ako mor vyhladil desiatky miliónov ľudí v celej Európe. Nakoniec sa stala najsmrteľnejšou pandémiou v histórii ľudstva, informuje portál... Čítať ďalej
01 | 07 | 2021 | Lukáš Leca