V budúcnosti sa proti EÚ postaví obrovská masa ľudí, tvrdí americký politológ Patrick J. Deneen
30 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová
"V mnohých ohľadoch sa môžeme inšpirovať tým, čo Maďarsko položilo na stôl za posledných pár rokov. Napríklad tým, ako dokázali triezvo uvažovať o riadení migrácie, aj keď mali kvôli tomu vážny konflikt s EÚ. Veľmi na mňa zapôsobila osobnosť Viktora Orbána. Jeho intelekt, spôsob akým vidí svet a spôsob, ako dokáže vysvetliť, čo si myslí." Citát Patrick J. Denee

Politológ v rozhovore pre portál Origo zdôraznil dôležitosť ochrany tradičnej rodiny. Uviedol, že je dôležitá nielen z ideového, ale aj ekonomického hľadiska. Maďarsko má byť podľa neho príkladom pre americkú hospodársku politiku, pretože jej základ vychádza z rodinnej politiky. Aj v tejto oblasti sa podľa neho od Maďarska dá veľa naučiť.

Patrick J. Deneen patrí k uznávaným americkým politológom. Je profesorom politológie na Univerzite Notre Dame v USA. V rozhovore hovorí o konzervatívnom prebudí a je presvedčený, že aj keď popredné európske inštitúcie dnes hlasovali za progresívne názory, v budúcnosti sa proti nim postaví obrovská masa ľudí. Uznávaného politológa prijal aj predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.

Assange je „významný novinár“ a musí byť prepustený na slobodu, uviedol britský politik Jeremy Corbyn
Prípad Juliana Assangeho mal byť uzavretý hneď, ako sudca odmietol jeho vydanie do USA, uviedol pre RT Jeremy Corbyn. Bývalý šéf Labouristickej strany požadoval stretnutie so zakladateľom WikiLeaks v londýnskom väzení. Tvrdí, že musí byť prepustený... Čítať ďalej
30 | 06 | 2021 | Lukáš Leca

V Amerike očakáva konzervatívny prerod

Ľavicové ideológie poznačené Bidenom a ľuďmi, ktorí ho obklopujú, nie sú podľa politológa v Amerika vôbec populárne. "Preto nemožno vylúčiť, že v Amerike bude nasledovať akýsi konzervatívny prerod a dôjde k zmene v politike," povedal Deneen pre Origo.
Povstanie proti Bruselu

Deneen je presvedčený, že proti názorom, ktoré prevládajú v EÚ, sa čoskoro spustí povstanie. A spustiť by ho mali Poľsko a Maďarsko. Aj brexit vníma ako jeden z najzrejmejších znakov rebélie proti EÚ. Aký veľký bude odpor proti EÚ a ako ho preložia do politického jazyka, nie je podľa neho zrejmé.

"Skutočná podpora EÚ medzi rôznymi národmi je pomerne slabá. Neprekvapilo by ma, keby som v budúcnosti videl viac volebných výsledkov, ktoré sú v rozpore s postupnou centralizáciou v Bruseli. Keď úniu zasiahnu vonkajšie otrasy, ako napríklad migračná kríza, finančné krízy, bude ľahké mobilizovať," vysvetlil politológ v rozhovore pre Origo.
Osobnosť Viktora Orbána

Na politológa veľmi zapôsobila osobnosť Viktora Orbána. "Zvyčajne si nájde čas, aby prijal mysliteľov, ktorí za ním prichádzajú. Povesť Viktora Orbána vo svete chápem. Aj prečo by to pre mňa mohlo byť nebezpečné. Ale som profesor a myslím si, že keby mal niekto iný príležitosť stretnúť sa s dôležitými európskymi politikmi, využil by túto príležitosť." Povedal Patrick J. Deneen v rozhovore pre Origo.

Dôležité varovanie veliteľa amerických síl: V Afganistane hrozí občianska vojna!
Po odchode posledného amerického vojaka z krajiny v Afganistane hrozí občianska vojna. Varoval pred tým najvyšší veliteľ amerických síl generál Austin Scott Miller. Vo veľmi neobvyklom vystúpení hovoril o zhoršujúcej sa bezpečnostnej situácii,... Čítať ďalej
30 | 06 | 2021 | Tibor Sipos