Sudca Harabin ml. si opäť postavil hlavu. Návrat z Portugalska bez testu a odmietol aj pokutu!
30 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Harabinovci sú zrejme veľmi „tvrdé palice“. Ako sa nechce podriadiť nariadeniam hygienikov expredseda najvyššieho súdu Štefan Harabin, tak sa nechce podriadiť ani jeho syn Branislav. Potvrdil to aj teraz, po návrate z epidemiologicky „nebezpečného“ Portugalska.


Branislav Harabin si narobil problémy najskôr nenosením rúška počas pojednávania. Teraz ich má pre ďalšie porušenie protipandemických opatrení. Ako informuje portál sme.sk, nedávno odignoroval pravidlá týkajúce sa návratu zo zahraničia. Problémy mal hneď na hranici pri vstupe na Slovensko.
Náhodná hraničná kontrola strpčila Harabinovi ml. život

Auto, v ktorom sedela okrem Branislava Harabinba aj jeho manželka a dve deti, zastavili policajti začiatkom júna krátko pred polnocou na hraničnom priechode s Rakúskom Petržalka – Berg pri náhodnej kontrole. Sudca s rodinou sa zrejme vracali z letiska Schwechat. Problémy nastal vtedy, keď Harabin ml. policajtom oznámil, že sa vracajú z Portugalska. Práve táto krajina je totiž spolu s Veľkou Britániou najväčším zdrojom Delta mutácie koronavírusu. Pre obe krajiny platia prísne opatrenia znamenajúce povinnú 14-dňovú karanténu alebo negatívny výsledok testu na koronavírus. Branislav Harabin žiadny test pri sebe nemal a hliadke oznámil, že sa pravidlá ani nechystá dodržať.

Sudca Harabin mladší ide v tatových šľapajach. Odmieta rúško, zrejme príde o talár
Spochybňovaním rúšok je neúspešný politik Štefan Harabin už notoricky známy. Jeho tvrdenia, že vládne opatrenia sú právne nulitné verejnosť pozná tiež. Inšpiroval aj svojho syna, ktorý je však na rozdiel od otca aktívnym... Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


Polícia teda spísala úradný záznam. „Branislav Harabin nám oznámil, že oni sa nebudú nikde registrovať, pretože takúto povinnosť im neukladá žiadny zákon,“ uviedli v protokole zasahujúci policajti, ktorým sudca bratislavského okresného súdu nepredložil ani doklad o zaočkovaní alebo o prekonaní Covidu-19. Miesto toho im vraj neustále opakoval, že „takéto konanie nie je povinný vykonať, že nemajú počúvať príkazy nadriadených a nútiť ho vykonať niečo, k čomu ho neviaže zákon“, lebo vyhlášky hygienikov označil, rovnako ako jeho otec, za nezákonné a neplatné.

Harabin: "Na rozdiel od redaktora sa môj syn nepo..al, a nesedí v robote v rúšku ako on"
Exminister spravodlivosti aj vnútra, ale i expredseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin je jedným z našich najznámejších „bezrúškovcov“. Rúško však odmieta nosiť aj jeho syn, sudca, ktorý si tým spravil problém. Čítať ďalej
24 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Harabin ml. nezaplatil pokutu, nešiel do karantény a v práci nemal opäť rúško

Incident na hraniciach sa končil tým, že hliadka chcela dať Harabinovcom pokutu, lenže ani to sa jej nepodarilo. Harabin i jeho manželka odmietli čokoľvek podpísať. Policajti teda celý prípad postúpili na správne konanie hygienikom, v ktorom Harabinovi ml. hrozí pokuta do 1 659 eur.

„Osoby po poučení pokračovali ďalej v jazde smerom do Bratislavy,“ napísala na konci zápisnice polícia. Branislav Harabin však na svojom zotrval aj v práci, pretože o päť dní neskôr, teda 8. júna, ho ministerská kontrola zastihla, ako pojednáva opäť bez rúška. Problém je v tom, že ak by si koronavírus priniesol zo zahraničia, v danom čase by ešte ani nemusel mať žiadne príznaky. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková upozorňuje, že v takýchto prípadoch je nevyhnutné vyvodzovať zodpovednosť, keďže ide o „nielen nevhodné, protiprávne, ale osobitne pohoršujúce správanie“.

Branislav Harabin je synom Štefana Harabina z prvého manželstva a pôsobí ako sudca Okresného súdu Bratislava I. Za sudcu ho prezident vymenoval v decembri 2017 vo výberovom konaní pri výbere sudcov uspel na piaty pokus. Justičným čakateľom sa stal v roku 2009. Za nenosenie rúška dostal písomné napomenutie a hrozí mu aj dočasné pozastavenie výkonu funkcie, čo však môže trvať maximálne rok, počas ktorého by dostával 80 percent z platu. Dnes je teda jasné, že Harabin ml. nedodržal ani karanténu ako alternatívu za negatívny test.

Takto nahnevaného Harabina ste ešte nevideli: Ťažký kriminálnik Mazák nedodržiava Ústavu (VIDEO)
V piatok zasadala Súdna rada, ktorá rozhodovala o „zpupnom“ sudcovi Danielovi Miľanovi. Na zasadnutie sa chcel dostať aj expredseda Najvyššieho súdu Štefan Haranin. Chcel, no nedostal, pretože ho tam nevpustila neoblomná justičná... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik