Správa štátnych hmotných rezerv pod vedením Jána Rudolfa tajila informácie! Súd prehrali
30 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová


"Sudca KS BA Vlastimil Pavlikovský dnes v odôvodnení uviedol, že ani pri najväčšej snahe pochopiť mentalitu úradníka, ktorý vydal toto rozhodnutie, v ňom nevidí žiadnu logiku," uvádza Nadácia Zastavme korupciu. Ján Rudolf tajil informácie neoprávnene.

Nadácia Zastavme korupciu v minulosti požiadala Správu štátnych hmotných rezerv o informácie, ktoré sa týkali zákazky firmy Labo SK. Firma mala k testom dodávať komponenty. Nadácia Zastavme korupciu disponovala informáciami, že nákup komponentov nemusel byť v poriadku! K informáciám, ktoré žiadali od Správy štátnych hmotných rezerv sa nedostali.


Dnes súd Správa štátnych hmotných rezerv na čele s Jánom Rudolfom, ktorého za riaditeľa nominovala koaličná strana SaS, prehrala! Informáciu zverejnila nadácia na sociálnej stránke.



Aké informácie požadovali

"Chceli sme vedieť, ktoré firmy súťažili a s akými ponukami a zloženie výberovej komisie," informujú na Facebooku. Na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám žiadali aj o sprístupnenie zápisnice z výberového konania.




Assange je „významný novinár“ a musí byť prepustený na slobodu, uviedol britský politik Jeremy Corbyn
Prípad Juliana Assangeho mal byť uzavretý hneď, ako sudca odmietol jeho vydanie do USA, uviedol pre RT Jeremy Corbyn. Bývalý šéf Labouristickej strany požadoval stretnutie so zakladateľom WikiLeaks v londýnskom väzení. Tvrdí, že musí byť prepustený... Čítať ďalej
30 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


Správa rezerv na čele s predsedom Jánom Rudolfom ich žiadosť odmietla

"Správa rezerv už na čele s novým predsedom Jánom Rudolfom nám to odmietla so zdôvodnením, že zákazku vysúťažili v rámci Dynamického nákupného systému (DNS). Po dobu dvoch rokov, kým DNS trvá, nemôžu zverejňovať názvy súťažiacich firiem," vysvetľujú.




Podľa sudcu KS BA Pavlikovského zverejnenie názvov firiem súťažiacich v DNS pri poctivom obchodnom styku nemôže ohroziť hospodársku súťaž. Konanie úradníka, ktorý odmietol informácie na základe žiadosti o v zmysle infozákona sudca nechápe a nevidí v ňom žiadnu logiku.