Krčméry má byť vzorom pre spoločnosť? Veď to je chodiaca mŕtvola, tvrdí Jakubec (VIDEO)
30 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
V najnovšom videu na YouTube sa spevák Martin Jakubec rozhovoril o lekárovi Vladimírovi Krčmérym, ktorý často podporoval prísne opatrenia proti šíreniu COVID-19. Nazval ho chodiacou mŕtvolou a podľa neho sa mu ako lekárovi nedá veriť.

Jakubec sa často zapája do politických či spoločenských tém. Je o ňom známe, že kritikou šetrí nerád. Tentokrát si to odniesol Vladimír Krčméry. Do širšieho povedomia obyvateľov dostal s príchodom pandémie COVID-19, ktorá ťaží nielen Slovákov už približne rok a pol. Môžu za to najmä protipandemické opatrenia, za ktorými často stál práve Krčméry. Teraz občanov pripravuje na príchod mutácie Delta, ktorá má spôsobiť tretiu vlnu koronavírusu.
Ďalšia vlna šírenia strachu

"Počujem už, že nám hlásia príchod Delty na Slovensko," začal Jakubec vo videu. "Táto panika, ktorú tu šíria takí ľudia ako Krčméry, virológovia, epidemiológovia, ukazujú len to, že pomaličky si vás/nás pripravujú na ďalšiu vlnu šírenia strachu, obáv z toho, čo príde už onedlho. Ani sme sa len nenazdali, troška sa to uvoľnilo, ľudia išli do Chorvátska, ľudia išli na dovolenku, trvá to necelé dva týždne a už v podstate vyvolali panický ošiaľ okolo toho, že návrat z dovoleniek bude hororový," rozčuľuje sa Jakubec.


Ledva stojí, ledva dýcha...

"Ja sa v úvahe zamýšľam nad Krčmérym. Keď sa tak na neho pozriem. Pozrite sa na každú jednu jeho tlačovku. Po prvé - bez rúška. Po druhé, Krčméry je ťažko chorý človek s obrovskou dýchavičnosťou, ledva stojí na nohách, ledva rozpráva, ledva dýcha a najnovšie má tiky," šokoval spevák. Tiky, o ktorých rozprával, znázorňoval a pripísali ich očkovaniu, ktoré virológ nedávno podstúpil.

"Ja by som si položil otázku, či vôbec takémuto lekárovi by niekto mal veriť. Však to je chodiaca mŕtvola. A Krčméry má byť vzorom pre spoločnosť, ktorý má udávať nejaké tempo a udávať objektívne správy o pandemickom vývoji na Slovensku? Ja si myslím, že nie," odpovedal si Jakubec.

Krčméry predpokladá, že ďalšia vlna pandémie príde v auguste
Ďalšia vlna pandémie nového koronavírusu by podľa infektológa Vladimíra Krčméryho mohla prísť v auguste s príchodom dovolenkárov zo zahraničia. Očakáva, že naspäť „do normálnej situácie by sa Slovensko mohlo dostať v septembri či októbri. Povedal... Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | tasr