Belousovová: Slováci sú mierumilovný národ a uchovali si zdravý rozum
30 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Anna Belousovová sa v statusoch už venovala naozaj kadečomu. Tentokrát si trochu posvietila na našu armádu, ktorej dôveruje aj veľa Slovákov, kým vojská NATO vnímajú negatívne. Má to vraj svoje opodstatnenie.


Okrem Belousovovej sa nad dôverou občanov k našej armáde a nedôverou k NATO zamyslela i prezidentka Zuzana Čaputová. A šéfka strany Národ a Spravodlivosť jej v statuse v krátkosti vysvetlila, prečo to tak je.
NATO väčšina Slovenska vníma ako agresívny útočný pakt pod vedením USA

„Podľa prezidentky je veľkým paradoxom, že občania dôverujú ozbrojeným silám, ale vnímajú negatívne alianciu a našich spojencov. Vážená pani prezidentka, to nie je paradox. To je dôkaz, že Slováci sú mierumilovný národ a uchovali si zdravý rozum,“ píše na úvod statusu Belousovová. „Armádu máme kvôli vlastnej obrane. Preto má dôveru obyvateľstva. NATO väčšina Slovenska vníma ako agresívny útočný pakt pod vedením USA a štátov západnej Európy,“ vysvetľuje autorka, podľa ktorej si veľmi dobre pamätáme, koľko nešťastia priniesli vojská NATO mnohým národom sveta.



„Výsledky prieskumu potvrdzujú, že Slováci sú mierumilovný národ, ktorý je odhodlaný sa brániť, ale nechce nikoho napádať. Každého, kto to myslí so Slovenskom dobre, by tieto závery prieskumov potešili,“ konštatuje Anna Belousovová.

Na samý záver statusu dodáva: „A naopak. Paradoxom to môže nazvať len nesvojprávny poskok USA a NATO, ktorému na Slovensku nezáleží.“

Belousovová: Mňa teda NATO nechráni!
Anna Belousovová je tvrdou kritičkou NATO od bombardovania Juhoslávie. Rezolútne hovorí, že ju NATO nechráni. V statuse na Facebooku Belousovová hovorí, že NATO považuje za nástroj USA na presadzovanie svojich záujmov. Čítať ďalej
07 | 06 | 2021 | René Skalný