V Nemecku si všímajú Ficov postoj proti očkovaniu: "Nie sme pokusné morčatá!" (The Epoch Times)
29 | 06 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár sm (The Epoch Times)


„Sú pokusnými králikmi!“ – slovenský expremiér Robert Fico dôrazne protestuje proti očkovaniu detí proti korone


„Veď ma nechajte. Som samostatný človek s vlastným rozumom, viem čítať, dokonca viem aj písať, aj si viem niečo pozrieť na internete, aj si porovnávam veci. Môj názor je, že ja sa očkovať jednoducho nechcem dať,“ – cituje nemecký portál epochtimes.de trojnásobného slovenského premiéra a predsedu strany Smer Roberta Fica.


Ako ďalej píše autor komentára, na tlačovke dostal Fico od novinára otázku, či už je zaočkovaný, resp. kedy tak mieni urobiť. Expremiér na to odpovedal protiotázkou: „Povedzte mi, prečo by som sa mal dať zaočkovať?“ Následne viackrát zdôraznil, že nikdy nepovedal, že sa chce dať zaočkovať a ani tak neurobí.


Blaha „postavil“ Matovičovu krvavú jedenástku. „Dosť bolo Matoviča! Odíď, zlo!“ volá smerák
Opozícia sa dnes v parlamente chystá odvolávať ministra financií a šéfa OĽaNO Igora Matoviča. No a podpredseda Smeru-SDS Ľuboš Blaha si na to už vysúkal rukávy a nachystané má nielen ruky, ale aj argumenty, ktoré zverejnil v statuse na sociálnej... Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Novinár pokračovať v podpichovaní a spýtal sa, čo by povedal svojim voličom, ktorí sa ešte nerozhodli, či sa dajú zaočkovať. Líder strany Smer reagoval slovami, že je to jeho súkromná záležitosť, a teda žiadna stádová vec. Každý sa musí rozhodnúť sám a na základe informácií, No, žiaľ, tieto informácie ľudia k dispozícii nemali, dodal.


Ako sa ďalej uvádza v komentári The Epoch Times, Fico vysvetlil, že žena z jeho blízkej rodiny po očkovaní „padla ako kabela“ a potom zomrela. Novinárovi by mohol hovoriť x podobných prípadov a odkázal ho na neurológov, aby sa ich spýtal, koľko bolo úmrtí na porážku. Expremiér nechce v nikom vyvolávať strach, ale ľudia by mali vidieť obe strany.



Očkovanie je vecou dobrovoľnosti

Očkovanie je vecou dobrovoľnosti. Fico sa očkovať nenechá bez ohľadu na to, odkiaľ by vakcína proti COVIDu pochádzala. Je navyše presvedčený, že po roku sa zaočkovaným povie, že sa musia nechať vakcinovať každý rok. A na konci roka spoločnosti Pfizer a Moderna zbilancujú, koľko na tom zarobili.


Juraj Draxler: Výsledkom práce mediálnych fanatikov je zjazvená spoločnosť
Nájdu sa osobnosti, ktoré nemajú obavu či neváhajú pomenovať javy v našej spoločnosti pravým menom. "Jednoducho, čistá novinárska a aktivistická hlúposť ťažko krajinu poškodila, najmä školstvo." Citát Juraj Draxler Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Ivan Brožík

Fico je presvedčený, že pri cestovaní budú existovať alternatívne možnosti ako hodnotný PCR test či vyšetrenie na protilátky. A kto sa chce dať zaočkovať, nech tak urobí, odkázal predseda Smeru.


Expremiér ale podľa The Epoch Times nerozumie tomu, prečo by mal očkovaniu robiť reklamu len preto, že si to želá farmapriemysel a prezidentka Čaputová.



Žiadne očkovacie pokusy na deťoch

Autor komentára ďalej poukázal na Ficove slová, že nebude pod nejakými reklamnými pútačmi tvrdiť, že očkovanie je dobrá vec. Zdôraznil, že protestuje proti očkovaniu 12-ročných detí.


„Sú pokusné králiky?“ Budeme deťoch pichať experimentálne lieky, hoci obchádzajú COVID s ľahkosťou?“ – pýta sa Fico.


Zomreli napriek očkovaniu: Viac ako polovica obetí, ktoré v Británii podľahli na variant Delta, bola zaočkovaná
Vo Veľkej Británii zomreli pacienti po infikovaní mutáciou Delta napriek tomu, že boli očkovaní. Anglický zdravotnícky úrad Public Health England zverejnil k tomu bližšie údaje, informuje Frankfurter Allgemeine Zeitung. Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Deti nemožno vystavovať experimentálnej liečbe!

The Epoch Times ďalej cituje Ficovho straníckeho kolegu Ľuboša Blahu: „Aj včera, keď som počúval pani Čaputovú, ako obhajuje očkovanie detí, ja osobne, prepáčte za expresívnejší výraz, toto považujem za zločin proti ľudskosti. Nemôžeme naše deti, to najvzácnejšie, čo máme, vystavovať experimentálnej liečbe, kde nevieme ešte, aké dobehnú následky, vedľajšie účinky, a či náhodou nemôže byť vedľajším účinkom aj smrť.“



Blaha odmieta, aby na Slovensku existoval očkovací apartheid

Blaha je proti očkovaniu proti COVIDu-19, on, ani jeho rodina sa zaočkovať nedajú. Nikoho však neodhovára. Pokiaľ sa ľudia chcú dať zaočkovať, je to ich plné právo, ale požiadal, aby sa ľudia netrestali či naopak nezvýhodňovali, lebo toto už podľa neho nie je slobodná voľba. Keď sa niekto zvýhodňuje, alebo nezvýhodňuje, je to obyčajná diskriminácia. Blaha odmieta, aby na Slovensku existoval očkovací apartheid, uzatvára komentár nemecký portál epochtimes.de.


Župan Droba sa chváli, že Bratislava začala očkovať deti. Ľudia mu odkazujú: "Choré hlavy podporujú chorý plán!"
"Začali sme očkovať deti. Záujem má asi 40% rodičov." Začal svoj staus na sociálnej sieti predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba bombastickou správou. "Odporne klamsto o 40%! Odkiaľ máte taký blud?" či "To sa nehanbíte ešte tomu... Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Diana Zaťková