Orbán spustil v slovenských novinách kampaň za reformu EÚ a proti bruselskej ríši
29 | 06 | 2021 I Peter Sulek

Hovoríme NIE bruselskej ríši! Maďarský premiér a tvrdý kritik súčasných liberálnych bruselských politík Viktor Orbán začal v slovenských novinách v mene maďarskej vlády kampaň za reformu EÚ.


Inzercia obsahuje sedem bodov, v ktorých Orbán sumarizuje potrebné zásadné zmeny vo vnútri únie. Kritizuje napríklad inštitúcii europarlamentu, varuje pred masívne nelegálnou migráciou a ďalšiu možnú pandémií a okrem iného požaduje tiež prijatie Srbska medzi členské krajiny.
NIE bruselskej ríši

Viktor Orbán začal na Slovensku s mediálnou kampaňou, ktorá sa zasadzuje o zásadné zmeny vo vnútri Európskej únie. Do siedmich bodov vpísal maďarské návrhy, ktoré by podľa neho zlepšili fungovanie únie. Inzercia sa objavila napríklad v pondeľňajších Hospodárskych novinách "V Bruseli budujú taký superštát, ku ktorému nemajú oprávnenie. Hovoríme nie európskej ríši," píše sa hneď v prvom bode.

Orbán opäť tvrdo proti LGBT: Na školách zakážu obsah propagujúci homosexualitu. Ako v Rusku
Maďarská vládna strana Fidesz predstavila pozmeňovací návrh zákona, ktorý má v školách zakázať šírenie obsahu "propagujúceho zmenu pohlavia alebo homosexualitu". V piatok o tom informovala agentúra Reuters. A kedy proti zvrhlostiam páchaným na... Čítať ďalej
12 | 06 | 2021 | Peter Sulek


Orbán sa vyslovil aj proti väčšej integrácii naprieč členskými štátmi, čo je jeden zo základných cieľov EÚ. Navrhuje, aby zo zakladateľských zmlúv zmizla veta, ktorá hovorí, že úlohou EÚ je vytváranie čoraz užšieho zväzku medzi národmi Európy. Sila európskej integrácie podľa neho tkvie skôr v spoločných hospodárskych výsledkoch. "Ak nedokážeme byť úspešnejší spoločne než sami, potom Európska únia skončí," píše sa vo štvrtom bode.
Hrozba ďalšej vlny nelegálnej migrácie

Slovákov tiež varuje, že budúca dekáda bude obdobím veľkých výziev. V tejto súvislosti ako hrozbu uviedol nárast nelegálnej migrácie aj boj s ďalšou možnou pandémiou.

Zmieňuje sa tiež o Európskom parlamente, ktorý sa podľa Orbána zdá byť slepou uličkou. "Zastupuje výlučne vlastné ideologickej a inštitucionálne záujmy". Navrhuje preto posilniť úlohu národných parlamentov.

V poslednom bode spomína potrebu prijať Srbsko, ktoré je momentálne na zozname kandidátskych krajín na vstup do EÚ. "Je potrebné prijať Srbsko medzi členské krajiny Európskej únie".

Orbán: „Armády migrantov búchajú na európske dvere“
Maďarský premiér Viktor Orbán varuje, že „armáda migrantov búcha na dvere Európy“. A to najmä preto, že pandémia koronavírusu ustupuje, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
14 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Imperialistická EÚ

Nejde o jedinú Orbánovu kritiku smerom k aktuálnemu usporiadaniu EÚ a dianiu v Bruseli v poslednej dobe. Body, ktoré prezentuje kampaň v slovenskej tlači podrobne premiér rozviedol pred niekoľkými dňami pri príležitosti štátneho sviatku, kedy Maďari oslávili 30 rokov od odchodu posledného sovietskeho vojaka zo svojho územia.

"Európska únia sa neopraví, musíme ju vrátiť na správnu cestu," začal maďarský premiér Viktor Orbán svoj prejav na konferencii v centre Budapešti. "Zatiaľ čo Európska únia v roku 2008 vyprodukovala 25 percent celosvetového HDP, v roku 2019 predstavoval tento údaj iba 18 percent," vyhlásil Orbán a dodal, že to sú niektoré z najdôležitejších dôvodov, prečo musia EÚ prehodnotiť svoju budúcnosť. Sme na ceste k imperialistickej Európskej únii, povedal tiež.

Zdroj: Echo24.cz


Viktor Orbán: Prebieha civilizačný boj. Západ nemôže chcieť, aby sme žili podľa nich
"Nepodpísali sme Istanbulský dohovor a nepodporujeme studenú vojnu. Nepodkopávame ruského prezidenta, ale dávame mu zaslúženú úctu. V Maďarsku nie je priestor pre podporu šialenstva LGBT a platíme vysokú cenu za ochranu modelu kresťanskej rodiny.... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Linda Chopin