Zelenského neľudský plán "B" - vyštvať proruských obyvateľov za hranice Ukrajiny
28 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj  vo vysielaní televízneho kanálu 1 + 1 odtajnil, aký bude plán "B" pre Donbas, ak nedôjde k dohode podľa minských dohôd. Bude ním nekompromisné vyštvanie obyvateľov oblasti za hranice Ukrajiny.


Kyjev "ponúkne" tamojším Ukrajincom "opustiť región" - nie de iure, ale de facto. Prezident Zelenskij operáciu nazýva  "múr". Pojem nijako nevysvetľuje ani nespresňuje. "Ale Želenského myšlienkový smer je jasný." Informuje portál prvnizpravy.cz.

Prezident Zelenskij v snahe zapáčiť sa NATO vzal Ukrajincom ich hrdú históriu a ponížil ich
Skúsenosti s politickým "rektálnym alpinizmom" máme bohaté aj u nás. Tentoraz ho však na návšteve Poľska ako členského štátu NATO v plnej paráde predviedol prezident Ukrajiny Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj. Vzal Ukrajine hrdú históriu a verejne... Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Ak zlyhá mechanizmus Minsk 2

Volodymyr Zelenskij sľubuje, že túto otázku nastolí v referende a potom bude konať po hlasovaní Ukrajincov. To sa ale stane až vtedy, ak zlyhajú pokusy vyjednávať s Ruskom cez USA a Európu.

To znamená, že "plán B je predstavovaný ako akýsi "rytiersky ťah", ktorý rozbije stratégiu Moskvy. Ak budú Ukrajinci súhlasiť s "múrom" a orgány toto rozhodnutie vykonajú, potom Ukrajina od minských dohôd odstúpi." analyzuje web pvnizoravy.cz Zelenského zámery.  Ak bude táto myšlienka v referende odmietnutá, pôjde všetko ako doteraz.
Sú tu však mnohé "ak"

"Ak napríklad Spojené štáty a Rusko dosiahnu dohodu o Ukrajine, potom sa v referende môže objaviť otázka súhlasu so zvláštnym statusom Donbasu a voľby podľa minských dohôd. Alebo naopak - ak nebudú ukrajinské orgány ochotné dodržiavať politickú časť minských dohôd, predloží Zelenskij otázku "múru" referendu a potom sa bude skrývať za výsledky možného tlaku Západu na dohody z Minska."
Plán "B" nezmení nič k lepšiemu

Plán "múr" celkovo nezmení vôbec nič. Ukrajinu navyše pripravuje o "Minský" vplyv, na ktorý sa vzťahujú sankcie proti Ruskej federácii.

A práve preto je možné, že tento plán zostane Zelenskému iba ako PR nástroj na "hru" s externými partnermi a nebude realizovaný v praxi. Alebo, aj keby sa konalo referendum, jeho výsledky nebudú realizované.

(Medzititulky red. HD.)

Protiruské šialenstvo nedávnej politickej a mediálnej propagandy voči Rusku má desivé vysvetlenie
V apríli tohto roku prezident Ukrajiny Vladimir Zelenskij plánoval útok ukrajinských neonacistov na Donbas. Informoval o tom bývalý ukrajinský premiér Nikolaj Azarov. Propaganda o tom mlčala, naopak, fanaticky sa obula do Ruska. Vrátane našich... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Ivan Brožík