V USA zverejnili pravdepodobný dátum začiatku vojny s Čínou
28 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

USA predpovedali načasovanie začiatku vojny s Čínou. Nebude to ani tento či budúci rok, ale podľa všetkého taký ozbrojený konflikt zažijú mnohí súčasníci. Deň "D" či presnejšie "Č" odhadol čítaný populrárno-vedecký americký magazín.


"Nič nenasvedčuje tomu, že by sa Čína pripravovala na inváziu na Taiwan, podporovaný Spojenými štátmi v priebehu nasledujúcich 12 - 24 mesiacov. Píše Popular Mechanics s odvolaním sa na vyhlásenie predsedu zboru náčelníkov štábov americkej armády Marka Millieho". Informuje web vpk.name.
Rok 2027 alebo 2035

Podľa predstaviteľov armády USA by Peking mohol zaútočiť na Taiwan do roku 2027. Vtedy si čínska ľudová oslobodzovacia armáda bude pripomínať 100 rokov. Podľa generála Millieho Peking naďalej dôsledne buduje svoje pozemné, vzdušné a námorné sily. Ich účelom je pripraviť sa na ofenzívu na ostrov.

Magazín Popular Mechanics predpovedá, že bitka o Taiwan sa nemusí začať v roku 2027, ale až v roku 2035. Podľa publikácie bude Peking do tejto doby viac pripravený na vedenie útočných akcií, najmä na vylodenie na Taiwane.
Sebavedomá Čína

V apríli čínsky titul South China Morning Post s odvolaním sa na poznatky vojenských analytikov napísal, že na porazenie Číny v prípade vojny o Taiwan budú musieť USA nasadiť asi 80 percent svojich námorných a  vzdušných síl. Noviny tiež komentovali simulované velenie a virtuálne aktivity vzdušných síl USA (Air Force), ktorých výsledkom, ako napísali Defense News v tom istom mesiaci , „bolo víťazstvo Spojených štátov. Americké letectvo účinne odrazilo čínsku armádu pri útoku na Taiwan."

(Medzititulky red. HD.)

Čína dala USA tvrdo najavo, že na smetisku medzinárodného nátlaku nie je Washington jediný kohút
Otvorené NIE politike USA na Blízkom východe. Čína vyslovila podporu Palestíne v súčasnom konflikte s Izraelom. Stalo sa to iba pár hodín po tom, ako Biely dom ubezpečil o Izrael o svojej podpore. Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | Ivan Brožík