Singapurskí lekári žiadajú zastaviť očkovanie detí a dospievajúcich
28 | 06 | 2021 I Diana Zaťková
Skupina lekárov napísala „urgentný otvorený list“ singapurskému odbornému výboru pre očkovanie proti Covid-19. Žiada v ňom zastavenie očkovania mladých a dospievajúcich, kým americké CDC neobjasní, prečo zomrel 13-ročný chlapec, informuje portál RT.




List bol napísaný „v mene mnohých zainteresovaných pediatrov, lekárov primárnej starostlivosti, špecialistov, chirurgov a praktických lekárov“ a podpísaný singapurskými lekármi. List bol v sobotu zverejnený na Facebooku.
Starosti im robia mRNA vakcíny

Jeho autori vyzvajú úrady, aby „odloženie“ očkovania mládeže očkovacími látkami messengerovej ribonukleovej kyseliny (mRNA) vzhľadom na nedávny incident v USA.

Začiatkom tohto týždňa začalo Centrom pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) vyšetrovanie smrti 13-ročného mladíka z mesta Saginaw v štáte Michigan, ku ktorému došlo tri dni po tom, čo dostal druhú dávku nemenovanej mRNA vakcíny proti koronavírusu.

Kým vakcíny zachránia tri životy, zabijú ďalšie dva, tvrdia vedci
Najnovší prehľad údajov o účinnosti a bezpečnosti vakcín Covid-19 prichádza k znepokojivému záveru. Kým vakcíny zachránia tri životy, zomrú ďalší dvaja ľudia na nežiaduce účinky, píše portál The Conservative Woman. Čítať ďalej
27 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


Vakcíny vyrobené spoločnosťami Pfizer-BioNTech, Moderna a Johnson & Johnson dostali mimoriadny súhlas v USA a všetky tri sa používajú aj v Singapure.
Nechceme vidieť mladých umierať

Zdravotníci, ktorí podpísali list, tvrdili, že CDC by malo „vypracovať spoľahlivé a presvedčivé údajov“ o smrti dospievajúceho a možnosti spojenia s očkovaním. Trvajú na tom, že ide o naliehavú otázku, pretože Singapur realizuje „jedno z najagresívnejších“ očkovaní mRNA vakcínami na svete, v ktorom sa očakáva vakcinácia najmenej 200 tisíc dospievajúcich chlapcov.

"Určite nechceme, aby sme u mladých ľudí v najlepšom veku videli viac úmrtí súvisiacich s očkovaním," uvádza sa v liste.

Zomreli napriek očkovaniu: Viac ako polovica obetí, ktoré v Británii podľahli na variant Delta, bola zaočkovaná
Vo Veľkej Británii zomreli pacienti po infikovaní mutáciou Delta napriek tomu, že boli očkovaní. Anglický zdravotnícky úrad Public Health England zverejnil k tomu bližšie údaje, informuje Frankfurter Allgemeine Zeitung. Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Pridali sa aj rodičia

Pokiaľ ide o šírenie obáv, singapurskí rodičia tiež spísali petíciu , v ktorej žiadajú orgány ostrovného mestského štátu, aby pozastavili očkovanie osôb mladších ako 30 rokov, najmä školopovinných detí vo veku od 12 do 15 rokov, kým nebudú zistenia CDC kompletné.

V nedeľu odborná komisia pre očkovanie proti Covid-19 potvrdila, že vzala na vedomie list lekárov. Úrady poskytli ubezpečenie, že podrobne monitorujú miestne a globálne údaje, aby boli ich odporúčania aktuálne.

Orgán odporučil, aby očkovanie miestnych mladých ľudí pokračovalo, ale dodal, že preventívne by sa mali týždeň po druhej dávke vyhýbať intenzívnym fyzickým aktivitám a v prípade akýchkoľvek zdravotných komplikácií kontaktovať lekára.

Ďateľ: SARS-CoV-2 má nízku smrtnosť. Diskusia o očkovaní nie je vôbec na mieste
„Vzhľadom na pomerne nízku smrtnosť vírusu– závisí predovšetkým od veku a celkového zdravotného stavu nakazeného jednotlivca – vôbec nie je namieste diskusia o očkovaní. A už vôbec nie o povinnom. Požadujme vedecky presné informácie o smrtnosti... Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Petra Demková