Ďateľ: SARS-CoV-2 má nízku smrtnosť. Diskusia o očkovaní nie je vôbec na mieste
28 | 06 | 2021 I Petra Demková

„Vzhľadom na pomerne nízku smrtnosť vírusu– závisí predovšetkým od veku a celkového zdravotného stavu nakazeného jednotlivca – vôbec nie je namieste diskusia o očkovaní. A už vôbec nie o povinnom. Požadujme vedecky presné informácie o smrtnosti vírusu,“ vyzval Tóth.


Podľa novinára Petra Tótha, sme si nechali vnútiť diskusiu o očkovaní „v pomerne primitívnej paradigme za/proti,“ a to je podľa neho chyba.
SARS-CoV-2 má nízku smrtnosť

„Pred SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje ochorenie Covid-19, sme tu mali napríklad koronavírusy SARS-CoV a MERS-CoV a množstvo pandemických chrípkových vírusov,“ pripomína novinár. „V porovnaní s dvoma predchádzajúcimi koronavírusmi spôsobuje SARS-CoV-2 ochorenie s miernym alebo úplne asymptomatickým priebehom. Samozrejme, má potenciál aj zabíjať. No jeho smrtnosť variuje v závislosti od veku pacienta a jeho ďalších zdravotných podmienok,“ dodal.

Weiss: Vláda a odborníci fatálne zlyhali. Teraz chcú strašením donútiť ľudí k očkovaniu
Výsledky riadenia pandémie sú na Slovensku katastrofálne. Vláda straší ľudí, hľadá vinníkov a zbavuje sa zodpovednosti, no mala by radšej vymeniť expertov napojených na farmafirmy, myslí si Peter Weiss. Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Peter Sulek


„SARS-CoV-2 má pomerne vysokú reprodukčnú schopnosť, a preto jeho ho ťažšie vyhubiť/vykoreniť. No vzhľadom na jeho pomerne nízku smrtnosť – závisí predovšetkým od veku a celkového zdravotného stavu nakazeného jednotlivca – vôbec nie je namieste diskusia o očkovaní. A už vôbec nie o povinnom očkovaní,“ napísal jasne novinár.
Nech sa každý slobodne rozhodne

Úplne inak to Tóth vidí s chorobami, proti ktorým sa očkuje od nepamäti. „Detská obrna, tetanus, záškrt a ďalšie ochorenia sú oveľa nebezpečnejšie, a preto je aj správne, že pred nimi chránime deti povinným očkovaním. Na SARS-CoV-2 si však musíme zvyknúť ako na chrípku. Očkovanie proti nej tiež nie je povinné. Teda aspoň zatiaľ,“ dodal.

„Nenechajme si vnucovať diskusiu o očkovaní, ale požadujme vedecky presné informácie o smrtnosti SARS-CoV-2. Na základe dát ponechajme na slobodnej vôli jednotlivcov, aby sami zvážili, či patria do kategórie ohrozených,“ ukončil svoju úvahu novinár Peter Tóth.

Baránek: Nie som idiot, aby som si nechal pichnúť podmienečne schválenú vakcínu
Analytik Ján Baránek si všíma hystériu šírenú vládou. Pomaly sa dostaneme aj k „dezinfekcii plameňometom,“ napísal. Dáta bez pátosu však prišli s informáciou, že smrtnosť Delta mutácie je desaťkrát nižšia. Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc. dokonca... Čítať ďalej
27 | 06 | 2021 | Petra Demková