Daniel Lipšic: Už 20 rokov som terčom diskreditačných kampaní. Nikdy sa však nevzdám
28 | 06 | 2021 I Petra Demková

Ak si ktokoľvek myslí, že nás svojimi útokmi a vyhrážkami zastraší, tak je na omyle. Budeme si poctivo vykonávať svoju prácu a budeme trpezlivo vysvetľovať, prečo je naša práca tak kľúčová pre nastolenie spravodlivosti na Slovensku. Budeme brániť Spravodlivosť,“ napísal D. Lipšic.  



Lipšicovi doručili uznesenie o obvinení Kočnera

„Dnes mi vyšetrovateľ NAKA doručil uznesenie o vznesení obvinenia Mariánovi Kočnerovi za objednávku (aj) mojej úkladnej vraždy,“ začal svoj príspevok na sociálnej sieti Daniel Lipšic.
Bol som obeťou diskreditácie

„Počas 20 rokov môjho pôsobenia vo verejnom živote a v advokácii som už bol terčom množstva diskreditačných kampaní, nezákonného sledovania, snáh o moju kriminalizáciu, vyhrážali sa mne a mojim blízkym smrťou, až to prišlo k objednávke mojej úkladnej vraždy,“ pripomína špeciálny prokurátor.

Kočner lieta v ďalších problémoch: Obvinili ho z prípravy vraždy troch prokurátorov!
Marian Kočner neprežíva v posledných mesiacoch práve najšťastnejšie obdobie. Po tom, ako ho odsúdili za falšovanie zmeniek TV Markíza na 19 rokov ešte nie je zbavený viny z objednávky vraždy Jána Kuciaka a už má na krku ďalšie veľmi vážne... Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Verím vyšetrovateľom NAKA, ako aj mojim kolegom prokurátorom, že aj tento obludný príbeh nenávisti, strachu a honby za luxusom a mocou, sa im podarí priviesť do spravodlivého konca,“ vyjadril nádej.
Množstvo trestných stíhaní

Daniel Lipšic informuje, že v súčasnosti vyšetrovacie tímy NAKA a Úradu inšpekčnej služby vedú množstvo trestných stíhaní. Sú vedené „proti bývalým vysoko postaveným predstaviteľom bezpečnostných zložiek, justície, vplyvným oligarchom, či politikom. Tieto trestné stíhania sú vedené pod dozorom prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a sú vedené najmä za založenie zločineckých skupín, korupciu a ekonomické trestné činy,“ informuje Daniel Lipšic.

„Tak ako postupne rozplietame nitky zločineckých skupín (tých v bielych golieroch), tak sa zintenzívňujú útoky na právne inštitúty, ktoré máme v našom trestnom procese dlhé roky – na spolupracujúcich obvinených, dohodovacie konanie, kolúznu väzbu,“ upozornil špeciálny prokurátor.

Bývalá Lipšicova právna kancelária bude inkasovať za špicľovanie zamestnancov ministerstva
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR bude platiť právnickej kancelárie, ktorej partnerom bol aj Daniel Lipšic, za špicľovanie zamestnancov tohto ministerstva. Zmluvu stihol podpísať ešte minister Ján Mičovský pred svojou demisiou.... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Gabriel Matta

Útoky na dennom poriadku

„Rovnako tak začali takmer každodenné útoky na vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov, ktorí pôsobia a rozhodujú v týchto mimoriadne závažných kauzách. Ide pritom o tých istých vyšetrovateľov NAKA, a tých istých prokurátorov ÚŠP, ktorí v minulosti odstíhali najnebezpečnejšie zločinecké skupiny na Slovensku. Vtedy však išlo najmä o hrubokrkú mafiu, dnes ide o zločinecké skupiny bielych golierov,“ napísal Lipšic.
Komunikujeme cez médiá

Následne Lipšic vysvetlil svoju častejšiu prítomnosť v médiách. „Keď som nastúpil do funkcie špeciálneho prokurátora, tak som si predsavzal obmedziť verejné vystúpenia a rozhovory s médiami na minimum. V súčasnosti však spolu s mojimi kolegami prokurátormi ÚŠP komunikovať musíme. Musíme sa totiž brániť. A musíme brániť súčasný proces, ktorý má kľúčový význam pre najdôležitejší princíp právneho štátu – pre princíp rovnosti pred zákonom,“ pripravuje verejnosť bývalý minister vnútra.

Budeme brániť spravodlivosť

Lipšic sa nedá zastrašiť, ani zastaviť. „Ak si ktokoľvek myslí, že nás svojimi útokmi a vyhrážkami zastraší, tak je na omyle. Budeme si poctivo vykonávať svoju prácu, pôjdeme tam, kam nás dôkazy dovedú a budeme trpezlivo vysvetľovať, prečo je naša práca tak kľúčová pre nastolenie spravodlivosti na Slovensku. A budeme sa brániť. Budeme brániť Spravodlivosť,“ ukončil svoj príspevok Daniel Lipšic.

Judita Laššáková: Lipšic je poprepájaný s množstvom politikov. Nedá sa to ignorovať
"Lipšic je politicky exponovaná osoba. Bol ňou aj vtedy, keď sa hral na advokáta. Je tak intímne poprepájaný s množstvom politikov v najvyšších ústavných funkciách, že sa to jednoducho nedá ignorovať. Z tohto pohľadu sa dostal Úrad špeciálnej... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová