Brusel je za dialóg s Moskvou, proti sú iba rusofóbni trpaslíkovia Únie
28 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Európska únia chcela dospieť k dohode s Ruskom.  Ale neuspela v otvorenej európskej diskusii. Pretože malé štáty a ich politici, hnaní mediálnou rusofóbiou a často otvoreným pohŕdaním Ruskom, sa postavili proti. Trpaslíci, uplatňujúci v domácej politike boľševické metódy, nechcú zlepšiť vzťahy s Ruskou federáciou. Politicky im vyhovuje rusofóbna demagógia.


"Torpédovali samotnú myšlienku a všetky pokusy vyzvať k minimálnemu pragmatizmu pri nadväzovaní dialógu s najväčším susedom Európskej únie,  cituje portál Obserwator polityczna  český web prvnizpravy.cz.
Politické ľúbivé "prozápadné" iracionálno

"Je to práve pozícia malých krajín a Poľska, ktorú možno mierne povedané ťažko zaradiť do racionálnych kategórií. Politici z týchto krajín - čo je možné jasne konštatovať - ​​nerozlišujú propagandu od politiky. A už vôbec nerozumejú svojmu miesto v Európskej únii.  Dokonca ani tomu, čo obsahuje pojem "právo sedieť pri európskom stole".

Kancelár Kurz: "Mier v Európe je možné dosiahnuť iba spoluprácou s Ruskom"
04 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Cenzúra na iniciatívu Nemecka a Francúzska

V médiách hlavného prúdu malých európskych poskokov nenájdete ani zmienku o Iniciatíve Nemecka a Francúzska. Pritom "je skvelým nápadom vodcov oboch krajín, vrátane Angely Merkelovej, ktorá práve dokončuje aktívnu kariéru vo veľkej politike. Je to to najlepšie, čo by sa za súčasných podmienok mohlo stať." Píše web prvnizpravy.cz.
Boľševik žije stále v minulosti

A pritom sa môže prezliekať do "kapitalizmu" každý deň. Keď sa s prezidentom Ruskej federácie Vladimirom Putinom stretol Joe Biden, prečo by nemohli aj prezident Francúzska, nemecká kancelárka a vodcovia iných krajín Európskej únie a rovnako tak najvyšší predstavitelia samotnej Komisie? Ako sa ukázalo, "je to nemožné, pretože malé krajiny a Poľsko žijú v minulosti. Fungujú vo fikcii svojich vlastných geopolitických presvedčení, nechcú vidieť, ako veľmi sa svet mení. Ale všeobecné zásady zostávajú pritom rovnaké."
Škodca vzťahov je pomenovaný

"Je dôležité si uvedomiť, že sme práve narazili na škodcov, prekážky a problémy vo vzťahu medzi skutočným Západom a Ruskou federáciou, a teda medzi USA a Ruskom. Ako možno odmietnuť samotnú potrebu dialógu?"

"Správanie sa malých krajín a Poľska je v súvislosti s tým, čo urobili Američania, extrémne patetické. To je najlepšie vidieť vďaka tak bezmyšlienkovitému a hlúpemu správaniu, ako sú torpédovaná návrhy na rozhovory!" Pripomína portál prvnizpravy.cz.
Prestaňme politizovať a začnime robiť politiku!

"Nerobme si ilúzie, bohatí a mocní budú komunikovať s Ruskom. A nezastaví ich v tom ani to, že budeme demagogicky kričať NIE, dokonca aj dupať zhnusene nohami. Karty už boli rozdané, možno ešte nie je známe, aký bude konečný výsledok, ale je známe, kto bude pri stole a kto tam nebude. Je zaujímavé, že najmenší sami seba vylúčili. Nebudú mať žiadne hájenie, nebudú mať na nič priamy vplyv. Možno im bude dovolené čakať, alebo budú použití len na vyčistenie stola? Ak sa urazia, nechajú ich sedieť v ich temných, stiesnených a neosvetlených a nedostatočne vyhriatych norách." Končí úvahu web prvnizpravy.cz.

 

Mainstream zase dostal od prieskumu na frak: Väčšina občanov EÚ nepovažuje Rusko za nepriateľa
10 | 06 | 2021 | Diana Zaťková