Anton Hrnko: Keď si kopnete do Slovenska, ako keby ste si požiadali o štátne vyznamenanie
28 | 06 | 2021 I Petra Demková

„Vytvorilo sa nám tu pracovné miesto Slovák z povolania. Týchto Slovákov z povolania máte takmer v každej inštitúcii, v ktorej sa rozdeľujú peniaze zo štátneho rozpočtu. Pokiaľ z neho aspoň trochu kvapká, tak ich horlivosť nemá konca kraja,“ konštatuje Hrnko. Situáciu chce zmeniť.



Pri moci sú tí, ktorým je pojem Slovensko cudzí

Podľa bývalého poslanca, ideme do zápasu o dušu Slovenska. Napísal, že už ho nebaví večné stonanie nad naším rozliatym slovenským mliekom. „Neskonalou sebastrednosťou, sebectvom mnohých našich vraj vodcov, ktorí sami seba vyzdvihli za reprezentantov slovenskosti, sa nám k moci na Slovensku dostávajú tí, ktorým pojem Slovensko, slovenský národ, slovenský národný záujem nehovorí absolútne nič,“ napísal.

Belousovová: "Každý deň s touto vládou je katastrofa. Na čom frčí Sulík, keď to nevidí?"
Politička Anna Belousovová v poslednom období múti viac vody na sociálnej sieti ako v politike. Treba však uznať, že politickú scénu sleduje a má k nej aj čo povedať. Naposledy ju šokoval výrok Sulíka, že ľudia predčasné voľby nechcú. "Neviem... Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Pracovné miesto Slovák z povolania

„Predstava, žeby týchto mali vystriedať niektorí z opozície, čo sa búchajú do pľúc, akí sú vlastenci, je rovnako skľučujúca. Vytvorilo sa nám tu pracovné miesto Slovák z povolania. Týchto Slovákov z povolania máte takmer v každej inštitúcii, v ktorej sa rozdeľujú peniaze zo štátneho rozpočtu. Pokiaľ z neho aspoň trochu kvapká, tak ich horlivosť nemá konca kraja. A je to jedno, či sú to politické strany alebo národné inštitúcie.
Práca pre Slovensko sa nevypláca

Podľa Hrnka sa nepohneme z miesta, „kým sa morálne neobnovíme, kým sa sami seba nebudeme vážiť a kým nezačneme ľudí hodnotiť podľa toho, čo robia, nie podľa toho, ako silno sa búchajú do hrudníka.“

„Aj včerajšie odmeňovanie štátnymi vyznamenaniam ukázalo, že nič sa na našom Slovensku nezmenilo. Práca pre Slovensko sa nevypláca. Ale ak si doň primerane kopnete, ako keby ste si požiadali o štátne vyznamenanie,“ hodnotí národniar.
Anton Hrnko zakladá nadáciu

Toto sa Anton Hrnko rozhodol zmeniť. „Cez politiku sa mi to nepodarilo,“ konštatuje. „Preto som založil nadáciu Pro Patria (Za vlasť). Jej cieľom je všestranne podporovať slovenský národný život, slovenské osobnosti, ktoré sa skutočne zaslúžili o slovenský národ a jeho štátnosť. Treba nám vytvoriť nové vzory, ktoré pritiahnu k vlastenectvu mladú generáciu. Ale najmä chceme, aby práca pre národ nediskvalifikovala našich ľudí na Slovensku, ale sa oplácala,“ napísal. Nadáciu plánuje verejnosti predstaviť 2. júla.

Chmelár: Je mi ľúto, že nikto dnes nevyznamená poctivo pracujúceho, statočného človeka
"Kedysi štát vedel oceniť najlepších baníkov, poľnohospodárov, ľudí, ktorí nám v pote práce dorábali chlieb a zabezpečovali základné potreby, bez ktorých by sa nikto z nás nezaobišiel. Išiel by som proti sebe, keby som neuznával intelekt. Ale ak sa... Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Manifest Nadácie Pro patria

K svojmu príspevku na sociálnej sieti pripojil aj Manifest nadácie. V ňom kladú zakladatelia otázky ako: „Bude tu Slovenská republika aj o sto rokov? Podarí sa zapojiť slovenské elity do spoločenskej angažovanosti? Aká je úloha a zmysel slovenského národa dnes a aké miesto by mal v novej Európe zaujať?

Podľa autorov manifestu, politické elity u nás akoby prestali mať záujem o vlastenectvo a to sa pomaly vytráca zo slovníka spoločensko-politických autorít. „Spoločenská letargia, podceňovanie občanov, odumieranie funkcií štátu zapríčiňujú postupné nahradzovanie demokratických štruktúr nevolenými, nelegitímnymi štruktúrami slúžiacimi úzkej privilegovanej vrstve a zahraničným vplyvom,“ konštatujú.

Autori vnímajú aj problém s médiami. „Na Slovensku nie je mediálne krytie ani elementárnych záujmov slovenskej štátnosti. Média sa vymkli vonkajšou aj vnútornou réžiou slovenskému prostrediu, lebo sú v nich etablovaní väčšinou zahraniční vydavatelia, ktorí dirigujú portfólio mediálnej politiky, takže nepôsobí v prospech slovenskej štátnosti. Médiá znevažujú každý pokus o pozdvihnutie národného sebavedomia – neexistuje žiadna osobnosť našej kultúry či histórii, ktorá by nebola vystavená kritike zo strany niektorej skupiny tzv. historikov, mienkotvorných novinárov či rôznych tzv. angažovaných občanov alebo iných aktivistov,“ uviedli autori manifestu.

Jeho celý text si môžete prečítať TU.

Slobodomurári sú už len krok k ovládnutiu celého sveta (Alexander Dugin)
Komentár Alexandra Dugina (Tsargrad.tv) Čítať ďalej
27 | 06 | 2021 | Imrich Kovačič