Hrôza: Tornádo na južnej Morave ma ďalšiu obeť. Zomrelo len dvojročné dieťa
27 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Apokalypsa, ktorú vo štvrtok večer po sebe zanechal tornádo na južnej Morave, má šiestu obeť. Vo fakultnej nemocnici v Brne zomrelo iba dvojročné dieťa.


Prírodná katastrofa na Břeclavsku a Hodonínsku na juhu Moravy si teda vyžiada už šiestu obeť. Smrť dieťaťa podľa portálu cas.sk potvrdila Veronika Plachá, hovorkyňa nemocnice. Viac informácií vzhľadom na jeho vek neposkytla.

Búrka, ktorú sprevádzali krúpy s veľkosťou až tenisových loptičiek a tiež tornádo s rýchlosťou viac ako 200 kilometrov za hodinu, ktoré sa prehnali južnou Moravou vo štvrtok večer, najviac zasiahli obce Moravská Nová Ves, Hrušky, Mikulčice a Lužice, ale aj časť Hodonína Pánov a štvrť Bažantnice. Bilancia prírodnej katastrofy je hrozná. Okrem šiestich úmrtí sa zranili desiatky ľudí, ďalšie desiatky utrpeli zranenia neskôr pri opravách zničených domov. Búrky zasiahli 1 200 domov, z ktorých sa bude musieť cez 70 úplne zbúrať, poškodené sú autá aj zeleň.

Plač a desivé slová Ríšu, ktorého dom zasiahlo tornádo: „Takmer som zomrel!“ (VIDEO)
Tornádo, ktoré zasiahlo vo štvrtok podvečer niektoré obce na južnej Morave, po sebe zanechalo dokonalú spúšť. Prírodná apokalypsa, akú sme v našich končinách ešte nezažili, pripravila mnoho ľudí o strechu nad hlavou. Jedným z nich je Ríša. To, čo... Čítať ďalej
26 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik