Harabin: Britský veľvyslanec si dovolil k nášmu parlamentu poriadnu bezočivosť
27 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Exminister spravodlivosti Štefan Harabin skritizoval šéfa diplomacie Ivana Korčika. Dôvodom je to, že si nezavolal na „koberček“ britského veľvyslanca na Slovensku pre jeho zvláštnu požiadavku na Národnú radu SR.


Štefan Harabin sa v statuse opäť zviditeľnil. Dôvodom je tentokrát to, že britský veľvyslanec požiadal náš parlament, aby zakázal export výrobkov slovenskej spoločnosti Grand Power do Británie. Dôvodom neobvyklej žiadosti je, že s nimi bolo spáchaných 40 trestných činov. Harabin je nahnevaný na to, prečo šéf slovenskej diplomacie na postup britského veľvyslanca nezareagoval.
Korčok si mal okamžite veľvyslanca predvolať a tlmočiť mu ostrú protestnú nótu

„Prečo si Korčok ešte nepredvolal na koberček britského veľvyslanec Nigela Bakera? Korčok je ministrom zahraničia Slovenskej republiky?“ pýta sa Harabin. Dodáva, že britský veľvyslanec má asi pocit, že pretrvávajú koloniálne časy a Slovensko je v postavení Indie z tých čias.

„Inak si neviem vysvetliť takúto bezočivosť, keď požiadal Národnú radu Slovenskej republiky, aby zabezpečila zákaz exportu slovenských výrobkov Grand Power do Británie s odôvodnením, že s nimi bolo spáchaných 40 trestných činov,“ uvádza dôvod svojho hnevu Harabin. Priznáva však, že s majiteľom spoločnosti Grand Power Jaroslavom Kuracinom sa mal možnosť spoznať sa aj osobne.



„Je to človek, čo bez eura štátnej dotácie vybudoval fabriku, ktorá dnes zamestnáva 140 ľudí a svoje výrobky vyváža do 70 krajín sveta a do štátneho rozpočtu prispieva miliónmi eur na daniach a odvodoch,“ vysvetľuje exminister. Pripomína, že ak Korčok zastupuje Slovensku republiku, mal si okamžite veľvyslanca predvolať a tlmočiť mu ostrú protestnú nótu a opýtať sa ho, či Británia rovnako postupuje voči výrobcom zbraní aj v iných krajinách. „Vzhľadom na oveľa väčšie množstvo útokov nožmi v Británii, by bolo tiež zaujímavé sa opýtať, či Británia intervenovala aj za zákaz exportu nožov,“ končí zaujímavý status Štefan Harabin.

Takto nahnevaného Harabina ste ešte nevideli: Ťažký kriminálnik Mazák nedodržiava Ústavu (VIDEO)
V piatok zasadala Súdna rada, ktorá rozhodovala o „zpupnom“ sudcovi Danielovi Miľanovi. Na zasadnutie sa chcel dostať aj expredseda Najvyššieho súdu Štefan Haranin. Chcel, no nedostal, pretože ho tam nevpustila neoblomná justičná... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik