Plač a desivé slová Ríšu, ktorého dom zasiahlo tornádo: „Takmer som zomrel!“ (VIDEO)
26 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Tornádo, ktoré zasiahlo vo štvrtok podvečer niektoré obce na južnej Morave, po sebe zanechalo dokonalú spúšť. Prírodná apokalypsa, akú sme v našich končinách ešte nezažili, pripravila mnoho ľudí o strechu nad hlavou. Jedným z nich je Ríša. To, čo zostalo z jeho domu, nahral na video a zverejnil na YouTube.


Ríša hovorí o obrovskom šťastí, že prežil. Jeho slová, ktoré vo videu odznievajú, sú síce miestami vulgárne, no odrážajú to, v akom sa nachádza rozpoložení. A roztrasený hlas sprevádzaný slzami to len dokresľuje.

„Ja nie som mŕtvy,“ hovorí s plačom Ríša a dodáva: "Keby som bol hore (na poschodí- pozn. red.), tak zomriem.“ Mladý muž potom vychádza na horné poschodie domu a ukazuje, čo po tornáde zostalo. Dom je bez strechy a doslova rozbombardovaný. „Takmer som zomrel,“ plače mladý muž ďalej a vzápätí sa upokojuje a vyzýva na zachovanie pokoja. „Niečo sa budem snažiť zachrániť,“ hovorí, keď si vtom všimne futbalovú loptu.



Na poschodie za ním prichádza mladá žena, ktorú však Rišo posiela dole: „Bež dole, Marta, nech sa ti niečo nestane,“ hovorí mladý muž. „No super, ale aspoň žijeme,“ hovorí mu žena. Ríša našiel jednu kopačku a snaží sa nájsť aj druhú. „Teraz musím začať hrať, aby som si zarobil pre moju rodinu futbalom,“ hovorí s plačom zúfalý mladý muž.

Hrôza na južnej Morave: Tornádo ničilo obce, traja ľudia sú mŕtvi a stovky zranené! (VIDEO)
Príroda už nie raz dokázala svoju obrovskú silu. Na vlastnej koži sa o tom mohli presvedčiť aj obyvatelia štyroch obcí južnej Moravy. Záchranári tam zaznamenali tri obete na životoch a stovky zranených. Tornádo obec Hrušky takmer z polovice... Čítať ďalej
25 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik