Marček: Na Paneurópskej vysokej škole, ktorú riadi Radičová, sa diskriminuje kvôli politickým názorom  
26 | 06 | 2021 I Petra Demková

Peter Marček nakrútil video s Luciou Majkovou, ktorá prednáša na Paneurópskej vysokej škole. Zároveň si tam robí doktorát. Po jej vstupe do hnutia, v ktorom pôsobí aj Marček, jej chcú činnosť na škole zakázať. 



Paneurópsku školu vedie Radičová

Peter Marček s Luciou Majkovou, ktorá na škole študuje a zároveň prednáša, nakrútili pred Paneurópskou VŠ video. Hneď na úvod diváka upozorňujú, že Paneurópsku vysokú škole v Bratislave vedie prof. PhDr. Iveta Radičová, PhD. Lucia Majková, ktorá píše dizertačnú prácu z politického marketingu, sa stala členkou hnutia Republika, kde pôsobí aj Peter Marček. Hnutie založili odídenci od M. Kotlebu.

Už to začína! Dekan univerzity v Košiciach chce študentom podmieňovať výučbu vakcínou!
Na neuveriteľnú skutočnosť upozornil Miro Heredoš. Toho na list, ktorý rozposlal dekan študentom aj pedagógom, upozornili študenti. Dekan oznamuje, že sa otvára zimný semester prezenčnou formou a „očakáva zaočkovanosť oboma dávkami“.... Čítať ďalej
25 | 06 | 2021 | Petra Demková

Represálie kvôli členstvu v hnutí

Keď na fakulte, kde Lucia pôsobí, zistili prostredníctvom Facebooku, že Lucia sa stala členkou hnutia, začali represálie. Lucia na videu hovorí, ako ju obvinili, že vstúpila do extrémistickej strany, že je „rusofilka“ a presadzuje neprijateľné názory. Jej postoje vraj nekorešpondujú s etickým a názorovým presvedčením fakulty. Pani Lucia menuje prorektora prof. PhDr. Ľ. Hajduka, PhD. a doc. PhDr. Martin Kasardu, vedúceho Ústavu masmediálnej a marketingovej komunikácie. Študentka a učiteľka tvrdí, že bola cez messenger školou upozornená, že sa nemá vyjadrovať proti vakcinácii na covid, čo na sociálnej sieti robila.
Iná strana, napríklad Za ľudí by bola v poriadku

Študentka Lucia tvrdí, že jej povedali, že ak by si vybrala nejakú inú stranu, napríklad menovite Za ľudí alebo Progresívne Slovensko, bolo by to v poriadku. Problémom je okrem nesprávneho smerovania strany údajne aj Milan Mazurek, o ktorom jej vedenie fakulty tvrdilo, že bol právoplatne odsúdený. To však podľa P. Marčeka nie je pravda.

Peter Marček následne vo videu vysvetľuje, že sa usiloval s dekankou Radičovou stretnúť osobne a hovoriť s ňou o tomto probléme. Priznal, že voľakedy bol s Radičovou priateľ, jeho manželka totiž s bývalou premiérkou vyrastala na jednej ulici. Radičovú však v práci nezastihol.

Krčméry, Jarčuška aj Kalavská s manželom sa zúčastnili kongresu v Miami, ktorý sponzoroval Pfizer
Na stránke inenoviny.sk sa objavil článok aj s dokumentáciou, z ktorej vyplýva, že naši poprední vedci, ktorí v prvej línii bojujú za očkovanie, sa v minulosti zúčastňovali lukratívnych kongresov. Jedným z nich bol kongres v Miami. Účasť im platil... Čítať ďalej
26 | 06 | 2021 | Petra Demková

Diskriminácia, nátlak a represálie

Pani Lucia tvrdí, že sa jej nadriadení na fakulte vyhrážajú zákazom učiteľskej činnosti a vylúčením zo školy. Podľa nich je jej pôsobenie v politike nezlučiteľné s jej pôsobením na škole. Lucia takúto komunikáciu a konanie považuje za útlak a diskrimináciu. Marček upozorňuje na všeobecné represálie v súčasnosti voči ľuďom, ktorí sa chcú v angažovať v politike. Ak to nie sú hnutia a strany podporované zahraničím.

Bývalý poslanec avizuje, že bude k problému žiadať písomné vyjadrenie Paneurópskej vysokej školy a dekanky Radičovej. Marček si pri tejto príležitosti neodpustil poznámku o tom, že Radičová je známa svojimi blízkymi kontaktami s Georgeom Sorosom. Na záver povedal, že to, čo sa stalo, je veľkým varovaním pre iných študentov. Podľa neho nesmieme dovoliť, aby sa takéto veci na Slovensku diali.

Ostrá kritika Radičovej voči Čaputovej a Hegerovi: "Tu sa musí diať niečo strašné..."
Bývalá predsedníčka vlády a profesorka sociológie Iveta Radičová na tému "tajného" stretnutia, ktoré zorganizoval premiér Eduard Heger (OĽaNO), priznala, že v minulosti ho zvolala aj ona. Malo ísť podľa jej slov o stretnutie o kauze Gorila. Na ňom... Čítať ďalej
06 | 06 | 2021 | Ivan Brožík