Rozlúčka so zosnulou Popoluškou Šafránkovou: Politici dostali nekompromisný zákaz, až na jedného!
25 | 06 | 2021 I Tibor Sipos


Už dnes sa Česko naposledy rozlúči so zosnulou Libušou Šafránkovou († 68). Verejnosť sa môže pokloniť herečkinej pamiatke medzi 10. a 14. hodinou v kostole sv. Anežky na pražskom Spořilove. Popoludní prebehne na rovnakom mieste pohreb pre pozvaných. Podľa informácií denníka Aha! naň nebudú smieť prísť žiadni politici.




Teda až na ministra kultúry Lubomíra Zaorálka (64), ktorého rezort synovi zosnulej Popolušky Josefovi Abrhámovi mladšiemu (44) s usporiadaním pohrebu pomáhal. "Už beží kampaň pred jesennými voľbami a rodina si skutočne žiadne zviditeľňovania politikov nepraje," uviedol denníku Aha! zdroj z organizačného tímu. Podľa týchto informácií sa však do kostola chystajú zaslať vence na rozlúčku ako prezident Miloš Zeman (76), tak premiér Andrej Babiš (66). Ako s nimi rodina naloží, sa ukáže v priebehu dňa.

Celkom je na pohreb pozvaných okolo 200 ľudí. Smútočnú hostinu rodina organizuje v jednej reštaurácii, kam Libuška a jej manžel Josef Abrhám často chodili obedovať. Pozvaní hostia to podľa informácií denníka Aha! nebudú mať do reštaurácie ďaleko.

Libuše Šafránková: Pohreb legendárnej Popolušky bude mať netradičný priebeh!
17 | 06 | 2021 | Tibor Sipos