V osudnú nedeľu 31. augusta 1997 Dahmane slúžil v nemocnici Pitié-Salpêtrière, kam v 2:06 ráno priviezli ťažko zranenú Dianu. "Nepovedali mi, kto to je, len, že ide o mladú ženu, ktorá mala vážnu autonehodu," spomína Dahmane. Keď sa dostavil do ambulancie, jeho stážistka plakala v kúte. Až vtedy zistil, že mu na stole leží princezná.

Diana mala silné vnútorné krvácanie a roztrhnutý osrdcovník. V 2:30 preto nemocnica privolala profesora Alaina Pavieho, najlepšieho francúzskeho kardiochirurga, ktorý odhalil, že Lady Di má navyše natrhnutú pľúcnu cievu.

Princezná Diana nezažívala obrovské trápenie len vďaka mužom, ale aj kvôli synom
Po rozvode s princom Charlesom prestriedala princezná Diana niekoľko partnerov, špekulovalo sa o celom rade jej slávnych milencov. Šťastie už ale nikdy nenašla. Nie také, aké chcela. A dôvod bol veľmi prekvapivý, píše portál Šíp. Čítať ďalej
29 | 11 | 2020 | Timotej Dudka

Poznamenalo nás to do konca života

Tú sa mu podarilo zošiť, avšak zbytočne - Dianine srdce totiž prestalo biť. "Skúšali sme elektrické šoky, masáž srdca, podali sme adrenalín. Ale to srdce nie a nie naskočiť," opisuje Dahmane márnu snahu lekárov. "Ťažko sme za ňu bojovali a skúsili všetko, čo išlo. Vôbec sme nevnímali, koľko času ubehlo, dôležité bolo len to, aby sme pre ňu urobili čo najviac," spomínal.

Po hodine oživovania bolo jasné, že princeznú už nezachránia. Okolo štvrtej ráno ju preto vyhlásili za mŕtvu. Sám Dahmane pritom vraj zo začiatku veril, že Diana prežije. "V Pitié-Salpêtrière sme už mali aj oveľa závažnejšie prípady, než bola Diana, a niektorí z tých ľudí sa nám podarilo zachrániť. Ju ale nie," sklonil hlavu. "Poznamenalo nás to do konca života. Je príšerné, keď má tak krásny človek tak tragický koniec," dodal zo smútkom v hlase.

"Bojím sa o život, manžel plánuje autonehodu," napísala Diana pred smrťou. Charles bol vypočúvaný
Od smrti princeznej Diany uplynie 24 rokov. Napriek tomu sa na verejnosť dostávajú stále nové informácie ohľadom nehody, ktorá šokovala celý svet. S novým zistením prišiel britský bulvárny server Daily Mail. Britská polícia v súvislosti s úmrtím... Čítať ďalej
22 | 06 | 2021 | Tibor Sipos