Povinné očkovanie? A kde na to chcete zobrať právny rámec? pýta sa Pellegrini
25 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko prípravu na druhú vlnu pandémie COVID-19 doslova prespalo, preto vláda teraz zvažuje rôzne opatrenia. Napríklad aj to, že sa ľudia budú musieť dať povinne zaočkovať. Táto myšlienka však naráža na odpor.


Povinné očkovanie proti koronavírusu sa nepáči nielen opozícii, ale ani značnej časti verejnosti. A to najmä preto, že súčasným vakcínam, ktoré sú len experimentálne, mnohí nedôverujú. V súvislosti s hrozbou tretej vlny pandémie sa však už vo vláde diskutuje o tom, či máme v štáte pozície, ktoré sú nevyhnutné na jeho chod. A ak áno, títo ľudia sa vraj budú musieť dať povinne zaočkovať, informuje portál parlamentnelisty.sk.
Kolíková špekuluje o tom, ako zákonom prinútiť k očkovaniu

Skonštatovala to v diskusnej relácii TV JOJ Na hrane ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. V tejto súvislosti je podľa nej legitímne hovoriť o prípadnej povinnosti zaočkovať sa pre vybrané skupiny ľudí. Do úvahy vraj prichádzajú napríklad zamestnanci kritickej infraštruktúry, záchranári, ošetrovatelia, ozbrojené zložky, potravinári ale aj sudcovia.

„Vieme, že zaočkovanosť je potrebná. Určite sa zhodneme, že touto cestou treba ísť,” povedal Kolíková svojmu oponentovi Petrovi Pellegrinu- Tvrdila, že v tejto súvislosti je potrebné diskutovať o ústavnom rámci celej veci. „Teda že či môžeme vlastne žiadať, aby niekto bol zaočkovaný, aj keď to nechce, a keď to nechce urobiť, tak čo je potenciálne za to sankcia,” skonštatovala ministerka spravodlivosti.

Propaganda vakcinácie Fica nenechala chladného: Povinné očkovanie? Vláda ľuďom vnucuje strach!
Propaganda najvyšších činiteľov vlády! Tak nazval expremiér a líder Smeru Robert Fico diskusie o povinnom očkovaní na svojej facebookovej stránke, kde opäť kritizuje koalíciu. Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Pellegrini považuje povinné očkovanie za obrovskú chybu

Spoludiskutujúci a líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini si myslí, že povinnosť očkovať sa by bola obrovskou chybou. „My nie sme žiadny diktátorský režim, že vy tu prikážete. Ako sme zvládli druhú vlnu?” zareagoval expremiér. Napriek tomu, že počas druhej vlny bola zaočkovanosť nízka, štát fungoval, pripomenul.

„Ešte menej ľudí sa bude chcieť dať očkovať. Neviem si predstaviť, kde na to chcete zobrať právny rámec,” dodal Pellegrini na margo toho, že povinné očkovanie by medzi ľuďmi vyvolalo ešte väčšiu nevôľu.

Vyše stovka zamestnancov žaluje nemocnicu v Texase za povinné očkovanie. Nie sme „pokusné králiky“
Až 117 zamestnancov veľkej americkej kliniky sa nechce dať zaočkovať, hoci im za to hrozí strata zamestnania. So žalobou sa obrátili na texaský súd, pretože odmietajú byť „pokusnými králikmi“. Tvrdia, že nemocnica porušuje lekárske etické... Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová