Kriviť právo, hoci aj v záujme dobrej veci, je neprípustné, varuje právnička Laššáková
25 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Proti schvaľovaniu rozličných „nezmyslov“ v europarlamente sa postavila v najnovšom statuse aj právnička Judita Laššáková. Kriviť právo v záujme dobrej veci je neprípustné, varuje.


Právnička Judita Laššáková sa vo svojom statuse zamerala na správu o situácii v oblasti sexuálneho a reprodukčného zdravia a práv v EÚ v rámci zdravia žien. Včera dokument schválili poslanci v bruselskom europarlamente. Predkladateľom bol Fred Matič z Chorvátska.
Kedykoľvek sa to môže obrátiť proti tomu, kto krivenie zaviedol

„Správa poslanca Matiča zasahuje do vylúčených právomoci členských štátov. Niečo neprijateľné!“ konštatuje Laššáková. Podľa nej bez ohľadu na obsah správy je zarážajúce, ako sa zrazu ozývajú „sklamané“ hlasy tých, čo doteraz takto krivili právo vo svoj prospech porušujúc zakladajúce zmluvy EÚ.

„Keby to nebola tragédia, čo za nevzdelaných populistov derú poslanecké lavice, človek by sa aj zasmial,“ píše sklamane Laššáková. Na obranu takých, ako je Matič, dodáva, že sa tam nedosadili sami, ale poslal ich tam volič. „Možno, keď si raz volič uvedomí, čo všetko sa môže a aj stane, podobní amatéri sa do vedenia štátu a iných, nadnárodných inštitúcií nedostanú,“ dúfa právnička.



„Ešte raz zopakujem, hlavne pre tých, čo si myslia, že porušovanie práva je v poriadku, ak sa týka niekoho, kto nám je nesympatický: krivenie princípov práva ´v záujme dobrej veci´ sa môže kedykoľvek obrátiť proti tomu, kto toto krivenie zaviedol,“ uvádza v statuse Laššáková.
Nezabúdajme na Slánskeho

Vzápätí ponúka jeden príklad z histórie. „Milada Horáková a aj Rudolf Slánsky boli popravení počas monster-procesov v 50. rokoch. Rozdiel medzi nimi bol aj v tom, že monster-procesy Slánsky aktívne uvádzal na scénu a napokon sa stal sám ich obeťou! Nech Slánskeho osud je pre každého varovaním! Aj keď nás história učí, že sme nepoučiteľní!“ píše na samý záver právnička Judita Laššáková.

Laššáková: Ak koalícia vydrží celé štyri roky, k právnemu štátu sa Slovensko vráti až po 16 rokoch
Uplynulý týždeň sa na našej politickej scéne opäť nevyhol viacerým „kopancom“, ktoré má však na svedomí zväčša koalícia. O aké ide, v statuse pomerne jasne, ale aj kriticky opísala a zhodnotila známa právnička Judita... Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik