Kritizovala Kaliňáka, nevyhodil ju. Gröhlingovi vyčítala plagiátorstvo, dostala padáka
25 | 06 | 2021 I Peter Sulek
Keď pracovala na ministerstve vnútra za vlády Smeru, kritizovala Roberta Kaliňáka. Nevyhodil ju však. Štátna tajomníčka ministerstva školstva Monika Filipová vyjadrila nespokojnosť s vysvetlením kauzy diplomovky ministra Branislava Gröhlinga (SaS). A dostala výpoveď.

Mrzí ma, že ak človek vyjadrí svoj názor a snaží sa to riešiť medzi štyrmi očami, tak to dopadne takto, hovorí v súvislosti so svojím odvolaním bývalá štátna tajomníčka ministerstva školstva Monika Filipová. O jej prípade informoval dennikn.sk.
Kaliňák ju ponechal, urazený Gröhling ju vykopol

Filipová v roku 2017 verejne kritizovala ministra Roberta Kaliňáka a vyzývala ho na odstúpenie. Kaliňák ju vtedy na ministerstve aj napriek tomu ponechal. V stredu ju nečakane odvolala vláda Eduarda Hegera na návrh ministra školstva Gröhlinga.

O svojom konci sa dozvedela minulý piatok, keď jej dali do kalendára stretnutie u ministra o desiatej. Prišla na stretnutie, kde jej bolo oznámené, že v stredu dá minister návrh vláde, aby ju odvolala. Prekvapilo ju to. Podľa jej slov to však brala ako rozhodnutie ministra. Opýtala sa ho na dôvody.

Vysvetlenie ministra Gröhlinga malo byť vo všeobecnej rovine. Vraj nepracovala a on potrebuje niekoho, kto bude robiť. Filipová oponovala, že si myslí, že robí svoju prácu dobre.

Podľa nej žiadny konflikt tomu nepredchádzal. No vzťahy medzi nimi neboli veľmi dobré už dlhší čas. Brala to však tak, že osobná rovina je jedna vec a nie je potrebné byť najlepšími kamarátmi s každým, s kým človek pracuje. Myslí si, že je dôležité vedieť sa správať profesionálne a odborne. Osobné vzťahy však údajne neboli dobré a často ju na ministerstve ignorovali.

Znie to neuveriteľne, ale Slováci na juhu Slovenska nemajú slovenské školy pre svoje deti
Zúfalí rodičia už štyri roky neúspešne požadujú zriadenie slovenskej školy. Ich deti dochádzajú za výučbou do okolitých miest denne aj 20 kilometrov. Aj tam však s postupom času očakávajú problém s kapacitami. Všimli si Hospodárske... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Peter Sulek

Ministra kritizovala za kauzu plagiátorskej diplomovky

Ako jediná členka vlády v nedávnej minulosti kritizovala ministra Gröhlinga po jeho kauze s plagiátorskou diplomovkou. Tvrdí, že vzťahy potom už neboli dobré. V júni minulého roka sa malo udiať medzi ňou a ministrom stretnutie medzi štyrmi očami. Na ňom si dovolila poznamenať, že nie je spokojná, lebo reprezentujú školstvo, mali by ísť príkladom, preto nie je možné banalizovať dôležitosť diplomovej práce.

Ministrovi mala povedať, že z jej pohľadu to nebolo dostatočne dobre vysvetlené. V prípade ministra školstva totiž podľa nej ide o ešte vyššiu zodpovednosť. Následne sa mali veľmi zhoršiť ich vzťahy a informácií, ktoré dostávala. Mrzí ju, že ak človek vyjadrí svoj názor a snaží sa to riešiť medzi štyrmi očami, tak to dopadne takto.

Filipová tvrdí, že ju v tom čas nikto nepodporil a že práve naopak, mala prípad, keď prišli na ňu reálne nakričať.

Adriana Kráľová: Dochádza k indoktrinácii detí v školách! Gröhling rozdáva letáky o očkovaní
Zakladateľka iniciatívy Do školy bez podmienok A. Kráľová upozorňuje, že dochádza k indoktrinácii detí v školách. Minister Gröhling rozdáva taštičky #podmedoskoly, v ktorých sa nachádza okrem iných vecí aj leták propagujúci očkovanie.... Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Petra Demková