Harabin: "Na rozdiel od redaktora sa môj syn nepo..al, a nesedí v robote v rúšku ako on"
24 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Exminister spravodlivosti aj vnútra, ale i expredseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin je jedným z našich najznámejších „bezrúškovcov“. Rúško však odmieta nosiť aj jeho syn, sudca, ktorý si tým spravil problém.


O probléme Harabina mladšieho, ktorého za nenosenie rúška chcú vyzliecť z talára, píše portál Topky.sk. A práve na to reaguje v statuse Štefan Harabin, ktorý si nielen zastáva svojho syna, ale poriadne „naložil“ portálu i tomu, kto článok o ňom napísal.
Neexistuje žiadna ústavne-právna povinnosť nosiť rúško

V článku jeho autor napísal: „Celé Slovensko sa zabáva na bývalom predsedovi Najvyššieho súdu ktorý sa od samého začiatku a konzistentne radí k bezrúškovcom. Kým z „akože politika“ Harabina sa ľudia smejú, a pritom ani nevedia prečo, jeho synovi, ktorý presadzuje ústavné princípy, hrozí strata talára.“ Podľa Harabina toto na Topkách napísal presstitút, ktorý sa radšej z opatrnosti ani len nepodpísal. „Zrejme z dôvodu, aby sa celé Slovensko nezabávalo následne na ňom,“ myslí si expredseda Najvyššieho súdu, dvojnásobný exminister aj exkandidát na prezidenta. V článku sa autor, podľa Harabina, vytešuje, že Harabinov syn, by mohol mať pozastavený výkon funkcie sudcu. „Na rozdiel od neho sa neposral, a nesedí v robote v rúšku ako on, keďže neexistuje žiadna ústavne-právna povinnosť nosiť rúško,“ konštatuje Harabin starší a dodáva, že takéto „prizdisráčstvo“ má u nás dlhú tradíciu.



„Je to síce český výraz, ale ho asi treba v tejto spojitosti použiť, lebo je výstižnejší ako slovenské synonymum „pristenesráčstvo“. Pamätáme to už od čias Jánošíka a sypania hrachu. Každý zbabelec sa vždy vytešoval, keď niekoho, kto sa nepodvolil moci, popravili,“ píše ďalej Harabin a na samý záver svojho statusu dodáva, že tým takýto človek získal sebauistenie, že protiviť sa moci sa aj tak neoplatí a svoju zbabelosť mohol prezentovať ako rozumný postoj.

Sudca Harabin mladší ide v tatových šľapajach. Odmieta rúško, zrejme príde o talár
Spochybňovaním rúšok je neúspešný politik Štefan Harabin už notoricky známy. Jeho tvrdenia, že vládne opatrenia sú právne nulitné verejnosť pozná tiež. Inšpiroval aj svojho syna, ktorý je však na rozdiel od otca aktívnym... Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | Diana Zaťková