,,Fontána pre Zuzanu" tento týždeň písala iný príbeh: Muž v župane okradol taxikára bizarným spôsobom
24 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Muž v župane, 32-ročný Jozef, si môže za lúpež spáchanú závažnejším spôsobom, ako píše Polícia SR -Bratislavský kraj na Facebooku, posedieť až 12 rokov.


"Fontána pre Zuzanu písala tento týždeň iný príbeh," napísala polícia na Facebooku. Pred vchodom do domu oproti legendárnej filmovej fontáne si muž v župane vzal taxík s tým, že sa vymkol a potrebuje ísť pre náhradné kľúče za manželkou do práce.

"Taxikár súhlasil a muža v župane odviezol na požadované miesto. Cestou späť mal muž taxikárovi oznámiť, že má zastaviť na čerpacej stanici, pretože chce rozmeniť peniaze, aby vodičovi zaplatil. Z čerpacej stanice sa však zákazník vrátil s tým, že peniaze nerozmenil, nakoľko mu nemali vydať," upresnila polícia.



Následne mal taxikár zaviesť muža na adresu pri fontáne, aby sa prezliekol a šli spolu na inú čerpaciu stanicu. "Cestou však 32-ročný Jozef začal taxikára obviňovať z toho, že mu mal ukradnúť finančnú hotovosť vo výške takmer 400 ,-€. Počas jazdy - konkrétne od Trenčianskej po Miletičovu ulicu na taxikára mieril krátkou guľovou zbraňou a pod hrozbou jej použitia od neho požadoval vrátenie údajne odcudzených peňazí. Taxikár mu z obavy o život a zdravie vydal 200,-€," píše slovenská polícia.

Polícia Jozefa eskortovala na policajné oddelenie, kde policajtom vydal jednu plynovú zbraň a jednu atrapu strelnej zbrane.

Paríž: Talianku zrazila elektrická kolobežka, polícia pátra po páchateľke
Francúzska polícia pátra po dvoch ženách, ktoré v Paríži jazdili na elektrických kolobežkách a jedna zo žien zrazila a zabila taliansku chodkyňu. Informovali o tom predstavitelia mesta, na ktorých sa v sobotu večer odvolala britská stanica... Čítať ďalej
20 | 06 | 2021 | tasr