Ženie ľudí do rizika. Vedec Štec adresoval Čaputovej tvrdé slová o experimentálnych vakcínach
23 | 06 | 2021 I Peter Sulek

Bývalý vedecký výskumník Slovenskej akadémie vied (SAV) Miroslav Štec adresoval prezidentke Čaputovej tvrdé slová po jej dnešnom vyhlásení, v ktorom vyzvala ľudí k očkovaniu.


Prezidentka SR Zuzana Čaputová v dnešnom vyhlásení vyzvala ľudí k očkovaniu. Reagoval naň bývalý vedec SAV Miro Štec.
Čaputová ženie ľudí do rizika

Toto (dnešné) vyhlásenie prezidentky má ale aspoň tri úplne zásadné nedostatky:

1. Neupozorňuje ľudí na to, že v zaočkovanej Veľkej Británii, kde sa prevalencia delta variantu blíži k sto percentám (takmer všetky nové prípady sú spôsobené variantom delta), umiera podľa reportov britskej vlády v posledných týždňoch viac ako 50 percent ľudí z kategórie zaočkovaných. Skoro jedna tretina umiera v súvislosti s delta variantom z kategórie plne zaočkovaných dvomi dávkami plus 14 dní.

Británia spolu s Portugalskom sú jediné dve krajiny, z ktorých sa môžeme poučiť - prevalencia delta variantu je tam už týždeň vyššia ako 95 percent. Je šokujúce, že o tom prezidentka nevie. Minimálne mohla počkať s týmto vyhlásením aspoň pár týždňov, aby vylúčila možné následky tohto znepokojivého trendu v Británii.

Blaha: Prezidentka Zuzana Čaputová sa do našich dejín navždy zapíše ako zradca národa
Prezidentka Zuzana Čaputová už oznámila, že počet ľudí podpísaných pod žiadosťou o vyhlásenie referenda je dostatočný, ale ona sa chce ešte obrátiť na Ústavný súd. A práve toto zarezonovalo najviac u opozície, ktorá zber podpisov organizovala.... Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


2. Neupozorňuje ľudí, že masová vakcinácia sa uskutočňuje bez znalosti evolučných schopností vírusu variovať.

S - proteínovo orientovaná intervencia vakcínou nemusí stačiť účinne ochrániť populáciu pred ďalšími variantami (zrejme sa toho dočkáme už aj pri delta a delta plus variante).

S - proteínovo orientovaná vakcinácia môže priniesť po celom svete len jediný výsledok - rezistenciu nových variantov na súčasné vakcíny.

S - proteínovo orientovaná vakcinácia (ktorá nie je sterilizačná) spôsobuje nadlimitný evolučný tlak na vírus tak, aby ďalej mutoval smerom k ďalším ešte rýchlejšie sa šíriacim variantom, prípadne rekombinantom.

To všetko sa stane aj vtedy, ak by sa pani prezidentke podarilo zaočkovať 100 percent slovenskej populácie. Ukazuje sa už v reálnych vedeckých štúdiách, že práve zaočkovaní (často sú to imunikompresívni) nám "vyrábajú" nové a veľmi nepríjemné mutácie a varianty. Je šokujúce, že si pani prezidentka neuvedomuje.

3. Neupozorňuje ľudí, že vakcíny sú schválené podmienečne, sú teda experimentom a nepoznáme ich dlhodobé a strednodobé vedľajšie účinky.

Ako mohli čelní predstavitelia štátov padnúť k takejto jednostrannosti a celoštátnemu experimentu? Aj keby im to náhodou vyšlo do bodky, aj tak je miera rizika dnešných rozhodnutí neakceptovateľná. Je totiž šanca (aj keď sa zdá malá), že tento celoplošný experiment sa obráti proti nám a doslova nás zničí.

K tomu všetkému je možné priložiť desiatky odvolaní sa na vedecké štúdie.

Vedec Štec: V USA MATH+ zachraňuje pacientov s COVID-19. Naši analfabeti sa mu vysmievajú
Boj proti COVID-19 je v súčasnosti témou číslo jeden. Ako však liečiť pacientov, ktorí ho už dostali? Podľa Miroslava Šteca by mohol pomôcť MATH+ protokol, ktorý má v nemocniciach vysokú úspešnosť. Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik