Sudca Harabin mladší ide v tatových šľapajach. Odmieta rúško, zrejme príde o talár
23 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Spochybňovaním rúšok je neúspešný politik Štefan Harabin už notoricky známy. Jeho tvrdenia, že vládne opatrenia sú právne nulitné verejnosť pozná tiež. Inšpiroval aj svojho syna, ktorý je však na rozdiel od otca aktívnym sudcom.


Štefan Harabin sa stal jedným z najaktívnejších „bojovníkov“ proti vládnym nariadeniam. Dlhodobo ignoruje nosenie rúšok a tvrdí, že vládne opatrenia sú právne nulitné, píše portál startitup.
Otec je hrdý

Branislav Harabin je však na rozdiel od otca aktívnym sudcom a pre ignorovanie protipandemických opatrení zrejme príde dočasne o talár. Harabin starší sa dokonca správaním svojho syna verejne pochválil. Vyzdvihol najmä to, že synátor vedie súdne pojednávania bez rúška.

„Môj syn ako sudca pojednáva bez rúška. Nemá problém. Predseda súdu vie, že sú to nulitné akty,“ prehlásil Štefan Harabin ešte v máji.

Harabin šokuje: „Vakcinátor“ Krčméry straší ľudí ďalšou vlnou koronavírusu (VIDEO)
Exminister vnútra aj spravodlivosti a expredseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin je známy nielen tým, že odmieta nosiť rúško, ale aj tým, že sa nechce dať zaočkovať proti COVID-19. V statuse však zverejnil video, v ktorom slová jeho hlavných... Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


Práve kvôli tatkovým výrokom prebehli dve námatkové kontroly. Potvrdilo sa, že Harabin starší mal pravdu. Branislav Harabin bol zastihnutý bez rúška 21. mája a 8. júna, informujú topky.sk.

„O zisteniach bol spísaný úradný záznam, ktorý bol odstúpený Súdnej rade a Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva Bratislava,“ prehlásil šéf Okresného súdu Bratislava I Ján Golian.

Dá si nútenú pauzu?


Kvôli nedodržiavaniu nosenia rúšok pri pojednávaniach môže prísť Harabin mladší dočasne o talár. Informoval o tom denník SME.



http://www.hlavnydennik.sk/2021/06/23/slovenski-odbornici-vyzyvaju-na-do%cc%82sledne-dodrziavanie-ludskych-prav-v-suvislosti-s-ockovanim/


„Takéto správanie sa sudcu si každopádne vyžaduje reakciu,“ vyjadril sa na margo Harabina podpredseda Súdnej rady Miloš Kolek. „Očakávali by sme, že reakcia príde od predsedu Okresného súdu Bratislava I, prípadne od predsedu Krajského súdu v Bratislave,“ dodal.

Zároveň však Kolek uisťuje, že ak by disciplinárny návrh neprišiel od predsedov súdov, Súdna rada bude danú vec riešiť.

Súdna rada už proti jednému sudcovi, ktorý odmietol na pojednávaniach nosiť rúško, zasiahla. Daliborovi Miľanovi dočasne pozastavila výkonu funkcie sudcu Okresného súdu Zvolen.

Hirax: Chýba mi vyrovnaná debata ohľadne vakcín. Nie zaslepená, ale s rešpektovaním všetkých
"Som za otvorené dišputy, kde sa by sa stretli vedecké špičky s opačnými postojmi. Som za zverejňovanie aj opačných vedeckých štúdií. Nie ísť zaslepene za svojim, ale s rešpektovaním všetkých a pre všetkých. Pre hľadanie pravdy to bez vypočutia... Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová