Ruské ministerstvo zdravotníctva plánuje preočkovať obyvateľstvo
22 | 06 | 2021 I Lukáš Leca

Ruské ministerstvo zdravotníctva začalo pripravovať revakcinačný program proti ochoreniu Covid-19. Je určený tým, ktorých hladina protilátok klesla na nedostatočnú úroveň, informuje portál RT.


Plán preočkovania tých, ktorí už dostali vakcínu, podporil aj moskovský primátor Sergej Sobjanin. Starosta na svojom blogu napísal, že je „potrebné“ začať s treťou dávkou. Minulý rok na jeseň Rusko varovalo, že niektorí z prvých príjemcov sú už v deviatom mesiaci a úroveň ich ochrany môže klesať.

„Budeme spolupracovať s vládou, aby promptne rozhodla o načasovaní a uskutočnení tohto plánu,“ napísal Sobjanin.

Revakcináciu podporil aj Kremeľ. Hovorca Dmitrij Peskov označil tento krok za „nevyhnutný“.

Pár, ktorý odovzdal zbrane štátu kvôli problémom s demonštrantmi BLM, si kúpil novú pušku AR-15
Mark a Patricia McCloskeyovci, ktorí sa minulý rok vzdal zbraní kvôli problému s demonštrantmi Black Lives Matter, si zakúpili úplne novu pušku AR-15, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


V posledných týždňoch je Covid-19 v Rusku na vzostupe a jednotlivé regióny začínajú realizovať svoje vlastné opatrenia. V Moskve nariadil Sobjanin povinné očkovanie pre tých, ktorí pracujú v sektore služieb, ako sú dopravný priemysel, fitnes kluby a banky.

Tí, ktorí odmietnu, by mohli dostať neplatené voľno až do konca pandémie.

Ostatné okresy tiež zaviedli povinné očkovanie pre osoby s určitými pracovnými rizikami infekcie, ako napríklad Leningradská oblasť a Ďaleký východ Sachalin. V samotnom Petrohrade bude 65 percent štátnych zamestnancov prinútených k imunizácii.

Podľa oficiálnych čísel Rusko v pondelok zaznamenalo v celej krajine 17 378 nových prípadov. Hlavné mesto zaberá hlavnú časť poslednej vlny a za 24 hodín bolo zistených 7 584 nových infekcií - čo je takmer 45 percent všetkých zaznamenaných prípadov.

V nadchádzajúcom teste nadzvukovej rakety by mohli zomrieť štyri slimáky a 90 mušlí, varujú USA
Americké letectvo varovalo, že nadchádzajúci test novej nadzvukovej rakety môže zabiť štyri slimáky a 90 mušlí, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Lukáš Leca