Rus, ktorý pracoval ako asistent vedeckého výskumu, bol v Nemecku zatknutý a obvinený zo špionáže
22 | 06 | 2021 I Lukáš Leca

Rus, ktorý pracoval ako asistent vedeckého výskumu na univerzite v Nemecku, bol zatknutý kvôli podozreniu zo špionáže. Je obvinený z poskytovania informácií Moskve výmenou za hotovosť, oznámil v pondelok Berlín. Informuje portál RT.


Ilnur Nagaev je obvinený z toho, že sa v období od októbra 2020 do júna 2021 stretol najmenej trikrát s ruským bezpečnostným úradníkom. Pri dvoch z týchto stretnutí údajne poskytoval citlivé informácie.

"Pracovník je podozrivý z toho, že pracoval pre ruskú spravodajskú službu najmenej od začiatku októbra 2020," uvádza sa vo vyhlásení prokurátora. Dodáva, že za svoje služby dostával hotovosť.

Podozrivý špión bol v piatok zatknutý a sudca v sobotu nariadil, aby bol zadržaný.

Ilnur Nagaev pracoval ako asistent na bavorskej augsburskej univerzite a doktorand v odbore strojárstvo. Podľa jeho profilu na LinkedIn predtým študoval na Moskovskej štátnej technickej univerzite v Baumane. Pracoval tiež ako výskumný inžinier v Ruskej akadémii vied.

V nadchádzajúcom teste nadzvukovej rakety by mohli zomrieť štyri slimáky a 90 mušlí, varujú USA
Americké letectvo varovalo, že nadchádzajúci test novej nadzvukovej rakety môže zabiť štyri slimáky a 90 mušlí, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


Nemecko-ruské vzťahy sú čoraz viac pod tlakom. Napriek tomu, že sa spojili vo vzájomne prospešných projektoch, ako je kontroverzný plynovod Nord Stream 2. Berlín opakovane obviňoval Moskvu zo zlomyseľných činov.

V roku 2016 Nemecko obvinilo Rusko z hacknutia Bundestagu. Vo februári Berlín obvinil Nemca z odovzdávania parlamentných informácií ruským tajným službám v roku 2017. A pred dvoma rokmi bol Rus obvinený z vraždy Čečena, spáchanej za bieleho dňa. Zavraždený bol občanom Gruzínska, k likvidácii došlo údajne na príkaz Kremľa.

Pár, ktorý odovzdal zbrane štátu kvôli problémom s demonštrantmi BLM, si kúpil novú pušku AR-15
Mark a Patricia McCloskeyovci, ktorí sa minulý rok vzdal zbraní kvôli problému s demonštrantmi Black Lives Matter, si zakúpili úplne novu pušku AR-15, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Lukáš Leca