Eduarda Hegera „vyzliekla“ Iza Bela do naha. Toto ste o našom premiérovi isto nevedeli
22 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

„Bežná“ žena z ľudu Iza Bela v statusoch už nejedenkrát skritizovala súčasnú koalíciu a jej politikov. Tentokrát sa zamerala aj na tých, ktorí tu boli dávnejšie pred nimi - Mikloša a Dzurindu. Teraz vláde inú radiť. O Eduardovi Hegerovi profesijne prezradila takmer všetko.


Na oboch bývalých predstaviteľov SDKÚ a vlády má Iza Bela ťažké srdce. Na exministra financií Mikloša najmä za to, že v privatizácii rozpredal krajinu zahraničným investorom. V statuse „bežnej“ ženy si to však najviac „zlízol“ súčasný premiér Eduard Heger, ktorého profesijne doslova „vyzliekla donaha“.
„O kazateľovi Hegerovi, ktorý sa z nenazdajky stal premiérom“

Iza Bela hneď na začiatku statusu vyzýva Hegera, aby za výroky „Lebo Fico, lebo Smer“ vymenil mediálneho poradcu, pretože už neobstoja. Zároveň však dodáva, že verbálnu komunikáciu a tie frázy mu mohol natlačiť len Miki Dzurinda. Oboch vraj spája aj mimika tela

„To, ako vzpínate ruky a potom sa nimi do strán rozhadzujete, presne to robil aj Dzurinda. Idete ako cez kopirák,“ píše Iza Bela, ktorá má vraj nemilý pocit, že Heger tu nie je ani duchom a tobôž mysľou. No a potom sa bežná žena púšťa informovať verejnosť „o kazateľovi Hegerovi, ktorý sa z nenazdajky stal premiérom“. „Nielen on, ale ani my občania nemáme šajnu, ako sa vlastne stal premiérom. Heger riadil reštaurácie, reformoval armádu a predával drahú vodku. Vyštudoval Obchodnú fakultu Ekonomickej univerzity v Bratislave,“ začína Iza Bela odhaľovať Hegerov profesijný životopis.

Iza Bela opäť revoltuje: Kto im dal to právo určovať, čo môžeme a čo zasa nie?
Vodcovskou osobnosťou obyčajných ľudí z ulice proti súčasnej vládnej koalícii je určite Iza Bela. „Hviezda slovenského Facebooku“ sa v statuse opäť vzopiera a poukazuje na to, že iba osem percentné zoskupenie nám nemá právo určovať, čo môžeme a čo... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Už počas štúdia pracoval ako asistent manažéra v reštaurácii Sloník a neskôr ako asistent generálneho manažéra firmy Intercomp Imex, ktorá na Slovensko dovážala pákové vodovodné batérie. Gastronómii sa venoval aj neskôr, ale ešte stále ako študent, už ako manažér reštaurácie Kohútik. Po študentských prácach sa po univerzite uchytil ako junior konzultant v americkej firme Cubic applications. Tá pracovala pre Ministerstvo obrany SR a Heger pomáhal vytvárať dlhodobé plány na rozvoj a reformu slovenskej armády. V tom čase Slovensko vstúpilo do NATO (2003), takže pomoc americkej firmy bolo zrejme vítaná. Pre Američanov pracoval štyri roky a potom si odskočil do celkom inej sféry,“ píše Iza Bela.

„Hviezda slovenského Facebooku Iza Bela“ opäť naložila Matovičovi. „Pobabral všetko, čo mohol!“
Igor Matovič má odporcov a kritikov nielen medzi politikmi, ale aj medzi obyčajnými ľuďmi. A tých je v ostatnom čase neúrekom. Patrí medzi nich aj „obyčajná žena“ Iza Bela, ktorá to v statuse šéfovi „obyčajných ľudí“ opäť... Čítať ďalej
17 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Vodku, ktorú ponúkal v luxusných baroch, sa vyrába v Starej Ľubovni

„V roku 2005 začal robiť manažéra v Spoločenstve pri Dóme sv. Martina v Bratislave a toto kresťanské spoločenstvo viedol dva roky. Ešte aj dnes je tam aktívny ako vedúci pastierskeho tímu,“ informuje „bežná“ žena. Dodáva, že na webe spoločenstva sa píše aj to, ako Eduard Heger našiel cestu k viere.

„Boha som spoznal ako 23-ročný. Dovtedy som žil spokojný život bez Neho,“ vyznáva sa budúci minister financií, ktorého meno figuruje aj v obchodnom registri pri eseročke Christian Project Support, kde je spoločníkom aj Informačné centrum Spoločenstva pri Dóme sv. Martina. Tu však Hegerove obchodné aktivity ani zďaleka nekončia. „Od roku 2007 podniká s Jurajom Drobom (SaS), ktorého firma Old Nassau Imports rozbehla úspešnú značku Double Crossb Vodka. Ich spolupráca sa však začala ešte skôr, čo priznal aj Heger,“ konštatuje Iza Bela.

Iza Bela: Matovič prerazili úplne dno a dokázal nám, že Mečiar s Ficom sú slabým odvarom zla
Tajné stretnutie desiatich najvyššie postavených a najmocnejších ľudí v našom štáte, ale aj následná „veľmi tajná správa SIS“, ktorá pred pár dňami vyšla na svetlo sveta, sú stále terčom vážnych diskusií. Zapojila sa do nich v statuse aj Iza Bela,... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


„S Jurajom Drobom sa poznáme dlhé roky, na projekte exkluzívneho produktu, ktorý v USA robí dobré meno Slovensku, spolupracujeme od roku 2004,“ povedal E. Heger v rozhovore pre Denník N v lete 2017. „Vodka s dvojkrížom na fľaši sa predáva v luxusných baroch na Manhattane. Dobrým marketingom exkluzivity a dizajnom fľaše sa mohla predávať za viac ako 50 dolárov.

Aj na Slovensku sa táto vodka predáva za viac ako 50 eur. Drahá vodka sa však vyrába v Starej Ľubovni v liehovarníckej spoločnosti GAS Familia,“ vysvetľuje Iza Bela. Podľa nej Eduard Heger rozbiehal predaj tejto vodky na Slovensku ako country manažér a vydržal to skoro desať rokov.

„Budúci minister bol dva roky aj konateľom firmy Old Nassau Imports Slovakia, až pokým nenastúpil do parlamentu vo farbách OĽaNO v roku 2016,“ pridáva.


Do parlamentu sa Eduard Heger prekrúžkoval s viac ako 15 tisíc hlasmi

Z Hegerových ďalších podnikateľských aktivít obchodný register podľa Iza Bely prezrádza len to, že bol spoločníkom vo firme MetaMorphis aj so svojou manželku Luciou. A podniká v poradenských službách podnikateľom.

„Podľa FinStatu mala jeho firma v roku 2018 tržby len 16 500 eur a zisk viac ako 5 000 eur. Pri vstupe do parlamentu zo spoločnosti Heger odišiel,“ končí veľmi presný Hegerov profesijný životopis Iza Bela a dodáva, že do parlamentu sa Heger dostal tak, že sa prekrúžkoval s viac ako 15 tisíc hlasmi, pravdepodobne konzervatívnejších a kresťanských voličov OĽaNO.

„Spolu predkladal 173 návrhov zákonov a postupne sa stal expertom OĽaNO na financie a podpredsedom klubu tohto hnutia pre personálne záležitosti. Mal na starosti zvládať poslancov vlastného hnutia, ktorí neboli až takí disciplinovaní a časť z nich aj odišla,“ uviedla Iza Bela na záver „zostrihu“ politického života Eduarda Hegera.

Iza Bela: Niekto nechce, aby vyšla pravda na svetlo. S tým bláznom si nič nezačínaj...
Situácia v slovenských policajných zložkách nenecháva chladnými ani obyčajných ľudí. Nie však tých z OĽaNO, ale skutočných. Jednou z tých, ktorá svoje pocity zhutnila do statusu, je aj Iza Bela. Čítať ďalej
03 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik