"Bojím sa o život, manžel plánuje autonehodu," napísala Diana pred smrťou. Charles bol vypočúvaný
22 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Od smrti princeznej Diany uplynie 24 rokov. Napriek tomu sa na verejnosť dostávajú stále nové informácie ohľadom nehody, ktorá šokovala celý svet. S novým zistením prišiel britský bulvárny server Daily Mail. Britská polícia v súvislosti s úmrtím princeznej vypočúvala aj jej bývalého muža princa Charlesa. Diana totiž pred smrťou napísala závažný odkaz, píše Echo24.


Diana len necelý rok pred smrťou na kus papiera napísala, že má obavy o svoj život. "Sedím dnes pri svojom stole, je október a túžim po tom, aby ma niekto objal, povzbudil, aby som zostala silná a mala hlavu stále vysoko. Táto fáza môjho života je tá najnebezpečnejšia. Môj manžel plánuje nehodu v aute. Zlyhanie bŕzd a vážne zranenie hlavy, aby mal priestor vziať si Tagy (bývalá opatrovateľka ich synov Tiggy Legge-Bourke). Camilla nie je nič iné ako návnada. Využíva nás v každom zmysle slova," uvádza sa na kuse papiera.

Vtedajší šéf britskej metropolitnej polície John Stevens prezradil, že musel preveriť dôkazy a kvôli tejto poznámke vypočúvať princa Charlesa. Zásadná bola predpoveď princeznej, v ktorej presne opísala, že zomrie na "zlyhanie bŕzd a vážne poranenia hlavy". Spýtal sa ho, prečo si myslí, že Diana túto poznámku napísala. Charles, ktorý však počas vyšetrovania figuroval len ako svedok, povedal, že nemá potuchy.

Žiadne ďalšie dôkazy neboli nájdené a súvislosť medzi listom a samotnou nehodou sa nepodarilo preukázať. Diana sa v noci 30. augusta 1997 so svojím partnerom Dodim Al-Fayedom snažila v Paríži ujsť z hotela niekoľkým bulvárnym fotografom, ktorí ju prenasledovali. Auto krátko po polnoci vošlo do tunela, kde vodič prekročil povolenú rýchlosť, nezvládol riadenie a narazil do steny. Auto sa odrazilo a čelne narazilo do jedného z pilierov. Dianu záchranári odviezli do nemocnice, kde však zraneniam podľahla.

Princezná Diana nezažívala obrovské trápenie len vďaka mužom, ale aj kvôli synom
Po rozvode s princom Charlesom prestriedala princezná Diana niekoľko partnerov, špekulovalo sa o celom rade jej slávnych milencov. Šťastie už ale nikdy nenašla. Nie také, aké chcela. A dôvod bol veľmi prekvapivý, píše portál Šíp. Čítať ďalej
29 | 11 | 2020 | Timotej Dudka