Obvinení advokáti Ribár a Filo nejdú do väzby! Rozhodol Najvyšší súd SR
21 | 06 | 2021 I editor01hd
Obvinení advokáti Martin Ribár a Alexander Filo nejdú do väzby. Rozhodol o tom senát Najvyššieho súdu SR, informuje TASR.

Ribár a Filo nebudú stíhaní väzobne. Rozhodol o tom senát Najvyššieho súdu (NS) SR na verejnom zasadnutí. NS zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, ktorý 12. júna dvojicu nezobral do väzby.

Rozhodnutie NS si vypočuli obaja advokáti v sprievode obhajcov. Rozhodnutie sťažnostného súdu je právoplatné. Súd však skonštatoval, že trestné stíhanie dvojice je naďalej dôvodné.

Chcete sa zaočkovať vakcínou Pfizer? Dobre to zvážte. Briti svojich ľudí upozorňujú na TOTO
Na Slovensku je v súčasnosti najrozšírenejšou vakcínou proti koronavírusu Pfizer. Je to mRNA vakcína. Vo Veľkej Británii dostala povolenie len na dočasné používanie. Podobné to bude zrejme aj u nás, preto je to logická otázka. A čo... Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


"Nerozhodujeme o vine," povedal predseda trojčlenného senátu. Skutok, kde bol poškodený barman Martin M., bol brutálny, stal sa na na prelome rokov 2006/2007. V tomto prípade boli podľa NS vypočutí relevantní svedkovia. Ako skonštatoval prvostupňový súd, chýbajú dôvodnosti kolúzneho správania či pokračovanie v trestnom konaní. "Členovia zločineckých skupín takáčovcov a piťovcov sú buď vo výkone trestu, buď mŕtvi, alebo spolupracujú s orgánmi činnými v trestnom konaní. Tieto skupiny boli už rozložené," uviedol predseda senátu.

Sudca pre prípravné konanie ŠTS v júni nevyhovel návrhu prokurátora ÚŠP na vzatie obvinených bratislavských advokátov do väzby. Oboch prepustil zo zadržania na slobodu. Konštatoval dôvodnosť podozrenia, ale nekonštatoval dôvodnosť väzby.

Prokurátor ÚŠP podal návrh na ich vzatie do väzby z dôvodov kolúznej a preventívnej väzby. Dvojicu advokátov zadržala NAKA 10. júna. Obvinení sú zo založenia, zosnovania, podpory zločineckej skupiny, vydierania a krivej výpovede i krivej prísahy. Obvinenie sa má týkať incidentu v bratislavskom nočnom podniku Casey Club, ktorý sa odohral v roku 2007.

Ribár bol donedávna väzobne stíhaný v rámci akcie Apač zameranej proti zločineckej skupine takáčovcov. Ústavný súd SR v máji nariadil NS, aby ho bezodkladne prepustili z väzby na slobodu. Zdôvodnil to porušením jeho základného práva na osobnú slobodu a práva na slobodu a bezpečnosť.

Hrnko: Ak prezidentka nepoznala zákulisie rekonštrukcie kaštieľa v Borši, je to veľmi zlé
V uplynulú sobotu sa prezidentka Zuzana Čaputová zúčastnila na otvorení zrekonštruovaného kaštieľa v obci Borša. Prítomný bol aj maďarský prezident János Áder. A to i preto, že Maďarsko prispelo podstatnou čiastkou na rekonštrukciu. Na celú akciu... Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik