Laššáková: Ak koalícia vydrží celé štyri roky, k právnemu štátu sa Slovensko vráti až po 16 rokoch
21 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Uplynulý týždeň sa na našej politickej scéne opäť nevyhol viacerým „kopancom“, ktoré má však na svedomí zväčša koalícia. O aké ide, v statuse pomerne jasne, ale aj kriticky opísala a zhodnotila známa právnička Judita Laššáková.


Právnička Judita Laššáková si  nezvykne dávať pred ústa servítok, keď komentuje aktuálnu situáciu na Slovensku. Rovnako to bolo aj teraz, keď v statuse zhrnula a zhodnotila uplynulý týždeň. Jej kritické slová by si naši vládni politici mohli zobrať k srdcu, pretože je v nich kus pravdy.
Pomstychtivý jedinec zneužíval počas vlády Ivety Radičovej štátne zložky

V pondelok 14. júna odcestovali prezidentka Zuzana Čaputová a šéf diplomacie Ivan Korčok na jeden z najzbytočnejších formátov po Globsecu, a to rokovanie NATO. Podľa Laššákovej je to zoskupenie vojenských štváčov. V tento deň zároveň generálna prokuratúra zrušila trestné stíhanie vedené proti Branislavovi Zurianovi. „Mária Kolíková zverejnila na Facebooku status, v ktorom sa jasne vyjadrila, aký typ rozhodnutia očakáva od najvyššieho súdu v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Vyslovila sa, že ak tento vydá rozhodnutie, ktoré sa jej nebude páčiť, využije svoju právomoc a podá mimoriadny opravný prostriedok, čo jej ako ministerke spravodlivosti umožňuje zákon. Skrátka, zneužila mocenské postavenie na zverejnenie svojej objednávky, ako má vyzerať výsledok súdneho procesu,“ skonštatovala právnička.

V plodnom pondelku sa vláda vyjadrila, že nesúhlasí s odvolávaním ministra Mikulca, ktorý je podľa Roberta Fica pomstychtivý jedinec zneužívajúci počas vlády Ivety Radičovej štátne zložky na zastrašovanie nášho občana. A to preto, lebo vraj patril k organizovanému zločinu. „Neviem, či si niekto uvedomuje, ako závažná bola táto informácia. Pretože ak to bol včera ´iba mafián´, zajtra môžu byť štátne zložky týmto etalónom slušnosti zneužité proti komukoľvek,“ dodáva Laššáková. O Mikulcových vydieračských manieroch a dohadzovaní kšeftov rodine už radšej ani hovoriť nechce.

Laššáková: Politici by mali využiť nadprirodzené vlastnosti na ekonomické opatrenia. Veď už vedia čo bude na jeseň!
"Je ťažké zostať nad vecou. Je ťažké nekričať na niekoho, ak máme pocit, že sa mýli. Je ťažké zostať ticho, ak niekto vyjadruje chybný názor. Je ťažké udržať si kontrolu nad emóciami, keď nás niekto ponižuje alebo nami pohŕda len preto, lebo... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Tých, čo krivia právo už vyše roka a pol, nejaká banalitka asi nemusí zaujímať

V utorok 15. júna vrátil najvyšší súd prípad Kuciak/Kušnírová prvostupňovému súdu. „Vraj sú nové dôkazy. Jedným z nich má byť aj takzvaný znalecký posudok, ktorý poskytla Filozofická fakulta UK. To, že fakulta nie je zapísaná v zozname znalcov, je asi vedľajšie. Tých, čo krivia právo už vyše roka a pol, takáto banalitka snáď nemusí zaujímať,“ píše Laššáková. Popri amatéroch sediacich vo vláde a v parlamente je podľa nej možné na Slovensku s použitím mediálneho lynču dosiahnuť svoje. Teda to, že Marián Kočner i Alena Zsuzsová sú vinní. Laššáková spomenula aj „divadlo“ v parlamente počas odvolávania ministra, ktoré okorenilo výstup dvoch bývalých predsedov vlád.

„Ten, ktorý v tejto pozícii nevydržal ani len rok, sa vrátil k svojim teatrálnym kúskom. Bolo žalostné pozorovať, ako sa správa Igor Matovič a uvedomiť si, že ho Zuzana Čaputová dokázala vymenovať najskôr za predsedu vlády a neskôr za ministra financií. V utorok stoja za zmienku aj úmrtia po očkovaní. „Samozrejme, to nič neznamená a s očkovaním to nesúvisí. Tvrdí mainstream. Je fajn vedieť, že vôbec nie je potrebné počkať na pitevnú správu. Stačí, že to mainstream dementuje. Všetkým pozostalým úprimnú sústrasť. Aj do Prahy, kde sa Univerzita Karlova lúči so svojimi pedagógmi vo veku od 31 do 45 rokov. Súvislosť s očkovaním, samozrejme, neexistuje. Určite to bude nejaký iný, smrteľný vírus, čo zasiahol túto univerzitu,“ konštatuje ironicky Laššáková.

Právnička Laššáková: Tragédiou slovenského voliča je opakovanie tej istej chyby - volí hlupákov!
Súčasná vládna garnitúra sa hrá na tých, ktorí vlastne vedia všetko, a teda aj môžu všetko. Právnička Judita Laššáková im v statuse pripomína, že Ústavný súd je nad nimi a jeho rozhodnutia by mali rešpektovať, pretože sú v súlade s výkladom našej... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Pri hlasovaní o pozastavení výkonu funkcie sudcu dostal právny štát facku

V stredu 16. júna sa nepodarilo odvolať ministra Mikulca, už druhého člena tejto vlády, ktorý je podozrivý z rodinkárstva. „ Novinári a tretí sektor svojím servilným správaním odobrili „kradnutie tých našich“ a schválili rozkrádanie slovenského rozpočtu v prospech „tých našich“ aj do budúcnosti. Ak to ešte niekomu po viac než roku nedošlo, týmto chrabrým bojovníkom (rozumej tretí sektor a novinári) nikdy nešlo o Slovensko, ale o to, že „nekradnú tí správni“!“ tne právnička aj do médií. Zo štvrtka 17. júna spomenula Laššáková vyjadrenie profesora Krčméry, že na jeseň príchodom tretej vlny sa zvažuje opätovné zavedenie štátnej karantény pre tých, ktorí prekračujú hranice. „Týmto výrokom, žiaľ, ide priamo proti ustanoveniam nariadenia EÚ. Ak by sme štátnu karanténu zaviedli, dopustili by sme sa opätovného porušenia práva EÚ a vystavili by sme sa možnému súdnemu procesu a uvaleniu sankcií na Slovenskú republiku,“ varuje právnička.

Zaujímavé veci sa diali aj v piatok 18. júna. Konanie proti sudcovi okresného súdu Zvolen, ktorý vraj porušil zákon, lebo v súdnej sieni pojednával bez rúška, bolo viac ako zaujímavé. Podľa Drgonca je takýto výsledok hlasovania ukážkou servilnosti ostatných členov Súdnej rady a prispôsobenie sa vôli jej predsedovi, ktorí robí pre túto vládu všetko, čo im na očiach vidí. „Výsledok hlasovania o pozastavení výkonu funkcie sudcu s pomerom 15:0 znamená, že materiálny právny štát dostal obrovskú facku. Je dôkazom toho, že táto vláda a jej prisluhovači krivia všetko, čoho sa chytia,“ kritizuje Laššáková členov súdnej rady a jej predsedu Mazáka.

Judita Laššáková: Raz sa určite dozvieme, ako je možné, že „stopy odtlačkov Daniela Lipšica“ sú všade
12 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ak sa táto koalícia udrží, Slovensko sa stane čiernou dierou na mape Európy

Zaujímavé veci sa však diali aj počas víkendu. V sobotu 19. júna. „Strana Za ľudí, mnohými označovaná ako skapínajúca mrcina, osviežuje verejný priestor svojou bitkou o predsednícku stoličku. Do boja sa totiž zapojil naj-apolitickejší politik všetkých čias – Juraj Šeliga. Po Kiskovi a Remišovej má možnosť do čela tejto strany zasadnúť konečne niekto, kto túto stranu definitívne pochová,“ smeje sa Laššáková nad dianím vo vládnej strane, pričom Šeligovi vytkla viaceré jeho kopance, ktoré doteraz porobil. Právnička svojou kritikou neobišla ani zle nahlásené čísla do EÚ, ktoré nás stáli väčšiu slobodu. „Neschopní idioti snažiaci sa zaviesť totalitu posielali do EÚ čísla, ktoré nás na mape zamaľujú na červeno. Uvidíme, čo máme vo vláde. Či odborníkov, ktorí výzvy zvládnu dobrou správou vecí verejných, alebo neschopných idiotov, ktorí sa budú snažiť ľuďom opätovne zobrať slobodu a diktovať im, napríklad povinnosť zaočkovať experimentálnou vakcínou hoci aj malé deti,“ konštatuje právnička.



Zaujímavý pohľad núka Laššáková aj na nedeľu 20. júna, kedy sa odohrávali rozličné televízne a rozhlasové debaty, ktoré si určite zaslúžia samostatné postrehy. „Už teraz je jasné zlyhanie slovenskej vlády na všetkých úsekoch. Neschopnosť ministrov prejavujúca sa dezolátnym stavom na jednotlivých ministerstvách sa bude iba ťažko naprávať. Dva roky koalície vedenej Matovičom bude budúca vláda naprávať ďalšie štyri roky. Ak sa prehupne táto koalícia aj do tretieho roka vládnutia, bude náprava vyžadovať ďalších osem. A ak koalícia vydrží celé štyri roky, k materiálnemu právnemu štátu sa Slovenská republika vráti až po 16 rokoch,“ šokuje Laššáková, podľa ktorej je stav našej vlasti katastrofálny. „Ak sa táto koalícia udrží, Slovensko sa stane čiernou dierou na mape Európy. Určite by pomohli predčasné voľby,“ končí právnička Judita Laššáková.

Judita Laššáková: Spoločnosť je rozdelená. Diktujú nám idioti, presvedčení o nadradenosti a neomylnosti
"Akoby zvolením získali schopnosti, ktoré dovtedy nemali a teraz nám môžu diktovať. Diktovať nám svoj svetonázor. A hlavne to, ako my máme žiť. Chyba v ich myslení sa udiala už dávno. Príčin je niekoľko. Výsledok jeden. Diktát idiotov, ktorí sú... Čítať ďalej
25 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová