Futbalista Ronaldo od seba na tlačovke odsunul dve fľašky Coca-Coly. Firma pocítila prepad akcií
21 | 06 | 2021 I Petra Demková

Cristiano Ronaldo od seba odsunul na tlačovej besede Coca-Colu a demonštratívne si zobral vodu. Akcie spoločnosti okamžite klesli o 1,6 percenta. Padla aj trhová hodnota Coca-Coly. Udalosť komentovala aj Silvia Šuvadová.



Čo sa stalo?

Tridsaťšesťročný portugalský futbalista Cristiano Ronaldo je advokátom zdravého stravovania. Ako informuje portál sportnet.sme, slávny futbalista už pred začiatkom tlačovky znepokojene pokukoval po dvoch plastových fľašiach s kolovým nápojom. Neskôr ich s mierne nahnevaným, ale aj provokatívnym výrazom odsunul nabok a vyžiadal si fľašu s vodou. Tú dvihol v ruke a zavolal „aqua!“, teda „voda!“ Tým dal najavo, aký nápoj preferuje.
UEFA a Coca-Cola sú roky partnermi

Tieto zábery Ronalda rýchlo obleteli svet a okrem toho že zaujali fanúšikov futbalu aj bežných ľudí na celom svete, spôsobili aj malý škandál. Coca-Cola je totiž partnerom ME 2020, ktoré sa konajú v jedenástich krajinách naprieč kontinentom. „S Medzinárodnou futbalovou európskou úniou (UEFA) tento koncern spolupracuje už viac ako tri dekády. UEFA na incident zareagovala vyhlásením: Hráči majú pri príchode na tlačovú konferenciu na výber vodu, Coca-Colu a Coca-Colu Zero," informuje športový portál SME.

Únia sa snažila nepríjemnosť vyžehliť aj týmto vyhlásením: „Bez podpory partnerov ako Coca-Cola by sme nemohli organizovať úspešný turnaj pre hráčov a fanúšikov, tiež by sme nemohli investovať toľko prostriedkov do futbalu na všetkých úrovniach." Ani to však nepomohlo. Spoločnosť Coca-Cola zaznamenala prepad.
Aj negatívna reklama je reklama, napísala herečka

Celú udalosť si všimla aj slovenská herečka, Silvia Šuvadová, ktorá je rovnako ako Ronaldo fanúšičkou zdravého životného štýlu. Udalosť komentovala takto: „Hovorí sa, že aj negatívna reklama je reklama. Nuž v tomto prípade to tak nebolo. Cristiano Ronaldo odsunul spred seba dve fľašky Coca-Coly počas tlačovej konferencie na Európskom šampionáte. To spôsobilo pokles akcií spoločnosti Coca-Coly o 4 miliardy dolárov.

Kapitán Portugalska už dlhšie propaguje zdravý životný štýl a všetkým dal jasne najavo, čo si myslí o tomto nápoji. Po tom ako presunul fľašky Coca-Coly, zdvihol fľašu s vodou a povedal: “Aqua!” Čím vyzval ľudí k pitiu čistej vody.

Cena akcií spoločnosti Coca-Cola klesla z 56,10 USD na 55,22 USD takmer okamžite po Ronaldovom geste, čo predstavuje pokles o 1,6 percenta. Trhová hodnota Coca-Coly sa zmenila z 242 miliárd dolárov na 238 miliárd dolárov - čo je pokles o 4 miliardy dolárov,“ dodala Silvia Šuvadová.