PRIESKUM: Dôvera Čaputovej, Matovičovi a Remišovej výrazne padá
20 | 06 | 2021 I Peter Sulek
Dôvera prezidetnky Čaputovej naďalej výrazne klesá. Od septembra minulého roka sa prepadla o 12 percent. Preseda Oľano a expremiér Matovič skončil druhý od konca. Najstrmší pád zaznamenala Veronika Remišová.

Agentúra FOCUS priniesla exkluzívny prieskum dôveryhodnosti politikov pre reláciu TV Markíza Na telo.
Čaputová, Matovič a Remišová klesajú

Najdôveryhodnejším politikom naďalej aj napriek všetkému zostáva prezidentka Zuzana Čaputová. Aj jej podpora však klesá. Aktuálne jej dôveruje 54 opýtaných. Od začiatku roka však jej dôveryhodnosť poklesla o 10 percentuálnych bodov. Ešte vlani v septembri dôverovalo prezidentke až dve tretiny obyvateľov. Ide teda o výrazný prepad.

V rebríčku dôveryhodnosti sa prepadáva aj líderka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová, ktorú predbehol aj Robert Fico či Andrej Danko. Remišová má podľa prieskumu dôveru 19 percent opýtaných. V predchádzajúcom prieskume jej dôverovalo 26 percent.

Rebríček z druhého miesta pred koncom uzatvára líder OĽaNO a bývalý premiér Igor Matovič s dôveryhodnosťou 13 percent. Oproti minulému prieskumu klesol o ďalšie 2 percentá.

Štandardné médiá prešli mlčaním zistenia prieskumu GLOBSEC, že väčšina obyvateľov V4 im neverí
Z výsledkov prieskumu extrémne prozápadnej mimovládky GLOBSEC boli médiami niektoré veľmi zaujímavé zistenia ignorované. Najmä o našom postoji k Rusku, Číne či k médiám. Pozornosť si však určite zaslúžia. Upozornil Denník... Čítať ďalej
16 | 06 | 2021 | Peter Sulek


Na druhom mieste v rebríčku dôveryhodnosti sa už dlhodobo drží líder Hlasu Peter Pellegrini. Momentálne mu verí 44 percent respondentov. Zaznamenal nárast 3 percentá.

Pre oslovených je tretím najdôveryhodnejším politikom s 34 percentami Richard Sulík a nárastom 7 percent.

Nasleduje šéf Sme rodina Boris Kollár. V júni mu dôverovalo 31 percent opýtaných. V apríli to bolo 28 percent.

Premiér Eduard Heger sa v porovnaní s aprílovým prieskumom nepohol z miesta. Jeho dôvera je tak aj v júni 29 percent.

Na šiestom mieste je líder Smeru-SD Robert Fico s 25 percentami a nárastom o 1 percento. Ďalej nasleduje predseda KDH Milan Majerský a šéf SNS Andrej Danko. Obaja s 23 percentami.

Focus uskutočnil prieskum dôveryhodnosti politických lídrov medzi 2. a 9. júnom 2021 na vzorke 1011 ľudí. Otázka znela: Do akej miery dôverujete alebo nedôverujete nasledujúcim politikom? Respondenti dostali k dispozícii menný zoznam predsedov politických strán, prezidentky a premiéra, a ku každému z nich mali vyjadriť svoj postoj.

PRIESKUM: Vláda v zložení Hlas, SaS, PS? Až 60 percent ľudí takú koalíciu odmieta
Prieskum Actly prišiel s ďalším zaujímavým zistením. Respondentov sa pýtali, či by podporili vznik vlády pod taktovkou trojkoalície Hlas, SaS a Progresívne Slovensko. Až 60 percent ľudí by takúto ultraliberálnu vládu nechcelo. Informujú... Čítať ďalej
11 | 06 | 2021 | Peter Sulek