Povedz sýýýýr: Chceš pracovať? V Číne to bez úsmevu nepôjde, veľký brat ťa vidí!
20 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Výrobca fotoaparátov Canon vynašiel nový spôsob, ako zvýšiť morálku na pracovisku. Do svojich kancelárií inštaloval kamery s umelou inteligenciou (AI), ktoré nútia pracovníkov, aby sa usmievali, píše portál Breitbart.


The Verge uvádza,  že Canon nainštaloval do kancelárií svojej čínskej dcérskej spoločnosti Cannon Information Technology fotoaparáty s technológiou „rozpoznávania úsmevu“ s podporou AI.
Bez úsmevu ani na krok

Kamery umožňujú iba usmievajúcim sa pracovníkom vstúpiť do miestnosti alebo si zarezervovať schôdzku, čím sa zabezpečí, že sa všetci zamestnanci v kancelárii neustále usmievajú.

Táto skutočnosť bola zaznamenaná v nedávnej správe  Financial Times o tom, ako čínske spoločnosti v znepokojujúcej miere sledujú zamestnancov pomocou AI a algoritmov.

Madrid trápi nízka pôrodnosť. Tehotným ženám chce dať 14,5 tisíca eur, Slovenky môžu len snívať
Nedávno zvolená konzervatívna vláda v Madride navrhla poskytnúť tehotným matkám finančnú pomoc vo výške 14 500 EUR ako stimul na zvýšenie pôrodnosti v Španielsku. Slovenky o takom niečom môžu len snívať. Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Sledujú vás

Mnoho firiem sleduje, ktoré programy používajú zamestnanci na svojich počítačoch na meranie produktivity a pomocou CCTV kamier merajú, ako dlho im trvá prestávka na obed. Niektoré spoločnosti dokonca pomocou mobilných aplikácií sledujú pohyby pracovníkov mimo kancelárie.

Akademik King's College v Londýne Nick Srnicek pre  Financial Times uviedol : „Pracovníkov nenahrádzajú algoritmy a umelá inteligencia. Technológie zvyšujú tempo pre ľudí, ktorí pracujú so strojmi, nie naopak, rovnako ako to, čo sa stalo počas priemyselnej revolúcie v 18. storočí.“

Spoločnosť Canon Information Technology minulý rok uviedla svoje fotoaparáty „rozpoznávania úsmevu“ ako súčasť mnohých nástrojov na správu pracovísk. Tejto technológii sa však doteraz nevenovala veľká pozornosť.

V Moskve sa anonym vyhráža bombou! Žiada ukončenie povinného očkovania proti Covid-19
19 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Môžeš sa vyplakať v skrini zúfalstva

Skutočnosť, že sa táto technológia ujala ukazuje, ako sa sledovacie zariadenia stávajú bežnými na moderných pracoviskách, a to aj v mnohých oblastiach na západe.

Obrovský elektronický obchod Amazon využíva podobnú taktiku, keď hodnotí produktivitu pracovníkov pomocou algoritmov. Spoločnosť sa snaží zlepšovať produktivitu pracovníkov, dokonca poskytla malý telefónny automat, do ktorého si môžu sadnúť, aby si oddýchli, čo mnohí nazývajú „skriňou zúfalstva“.

Heger odmietol prijať europoslankyňu, známu kritičku Babiša. Urazila sa a do Bratislavy neprišla
Chystala sa na tradičnú bezpečnostnú konferenciu Globsec a údajne si ako hviezda Európskeho parlamentu nadiktovala podmienky. Nemecká europoslankyňa Monika Hohlmeierová plánovala vystúpiť s prejavom a tiež sa chcela stretnúť so premiérom Eduardom... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Tibor Sipos