Matovič zvažuje úplný koniec v politike. Najsmutnejšia je z toho Romana Tabak
20 | 06 | 2021 I Petra Demková

Tabak pre denník N povedala, že ak by už Matovič do parlamentu nekandidoval, bola by z toho úprimne smutná. „Po dvanástich rokoch bojovania máme teraz konečne šancu reálne meniť veci,“ povedala, ako by bola 12 rokov pri tom a ako by národ už len čakal, že ona osobne začne spravovať veci verejné.



Matovič nie je rozhodnutý

Igor Matovič sa v rozhovore pre Aktuality vyjadril, že zatiaľ nevie, či bude kandidovať v najbližších parlamentných voľbách. Či už budú riadne alebo predčasné.

„Vôbec nie som rozhodnutý... Dávam tomu momentálne jedna k jednej. Je dosť možné, že si poviem, že po tých trinástich rokoch – za dva roky, keď budú voľby, to bude pätnásť rokov – boja za očistu Slovenska proti mafii, veľakrát s holými rukami a sám, asi budem mať toho aj dosť. Dnes si viem predstaviť, že nebudem kandidovať,“ povedal v rozhovore.

„Stratený“ exminister Krajčí sa našiel! Pred pár dňami žúroval v hoteli Bôrik
Koalícia sa v poslednom období snaží upevňovať dosť naštrbené vzťahy spoločnými akciami. V stredu večer sa preto koaliční poslanci a členovia vlády stretli v účelovom zariadení pre potreby vlády SR v hoteli Bôrik, píše portál... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Obyčajní reagujú

Denník N priniesol stanoviská niektorých osobností OĽaNO k tejto informácii.

„Minister obrany Jaroslav Naď nechcel Matovičove slová komentovať, minister životného prostredia Ján Budaj je zasa presvedčený, že Igor Matovič bude pokračovať v politike. Myslí si, že bude pôsobiť oveľa viac v regiónoch Slovenska a v teréne,“ informuje Denník N. Podľa Budaja „OĽaNO bez Igora Matoviča by už nebolo OĽaNO.“

György Gyimesi sa pre Denník N vyjadril, že OĽaNO by určite pocítilo, ak by sa pán predseda rozhodol ďalej nekandidovať. „Hovorím to napriek tomu, že v hnutí máme viacero kvalitných a skúsených politikov,“ dodal. Akých, nespresnil.

Milan Vetrák dúfa, že si to Matovič ešte rozmyslí. „Práve v záťažových situáciách sa odhaľuje charakter koaličných partnerov, žiaľ, často nielen pozitívny. Zároveň som však presvedčený, že na konci volebného obdobia práve Igor Matovič pochopí, že štát plný korupcie, bezprávia a ‚systému pre vyvolených‘ z obdobia Roberta Fica a Petra Pellegriniho sa nedá vyčistiť za štyri roky. Pre nastolenie právneho štátu bude potrebné pokračovať v začatých reformách,“ povedal Denníku N.

Gyimesi odmieta, že pokračujú v "kultúre našich ľudí", Tomáš to vidí inak
Poslanec Národnej rady (NR) SR György Gyimesi (OĽANO) si nemyslí, že súčasná koalícia pokračuje v kultúre "našich ľudí". Povedal to v Sobotných dialógoch RTVS v súvislosti s navrhovanými zmenami právomocí generálneho tajomníka služobného úradu... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | tasr

Najsmutnejšia je Romana Tabak

Najsmutnejšia z informácie, že by Matovič možno nekandidoval je Romana Tabak. Poslankyňa OĽaNO Romana Tabak hovorí, že je z vyjadrenia Igora Matoviča úprimne smutná. „Po dvanástich rokoch bojovania máme teraz konečne šancu reálne meniť veci. Teraz nie je čas na negatívne myslenie a opúšťanie sa,“ povedala pre Denník N Tabak, ako by bola 12 rokov pri tom. A ako by národ už len čakal, že ona osobne začne spravovať veci verejné.

„Teraz my riadime ten autobus. Bolo by stratou času obzerať sa dozadu a sťažovať sa na to, ako nám to opozícia komplikuje. Ľudia na Slovensku nie sú hlúpi, ak im ukážeme zmenu a ovocie našej práce, zvolia nás opäť,“ dodala Tabak pre Denník N.

Poslankyňa je presvedčená, že líder OĽaNO by mal myslieť pozitívnejšie. „Dopredu by ho malo hnať to, ako teraz môže konečne zlepšiť všetko, čo sa dá. Hnutie OĽaNO by bez Igora nebolo hnutím OĽaNO... Ja som pozitívna a pracujem každý deň, na čom sa dá,“ pridala.

Zdá sa, že pozberanci a lúzri z OĽaNO sú si vedomí, že bez Matoviča sú súčasťou parlamentu (podaktorí dokonca vedenia štátu) poslednýkrát v živote.

http://www.hlavnydennik.sk/2021/05/17/diktatori-novej-demokracie/