Kamenický: "Najlepšie by bolo, keby odišla celá vláda, hoci Sulík je v nej ten príčetnejší!"
20 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Súboj koalícia verzus opozícia sa odohral aj počas televíznej debaty na TA3, ktorej hosťami boli minister hospodárstva Richard Sulík a exminister financií Ladislav Kamenický. Ich názory sa, prirodzene, takmer vo všetkom odlišovali.


Slovenskom v ostatných dňoch zamávalo aj ďalšie zatýkanie ľudí, ktorí boli na vysokých postoch v štátnych firmách. Jedným z nich je aj Andrej Holák, podpredseda predstavenstva štátnej akciovky MH Manažment, ktorého Richard Sulík v piatok z funkcie odvolal. Reč však v televíznej debate prišla aj na vakcináciu.
SaS-ka za ministrom Mikulcom stojí, zodpovedal im na všetky otázky

Na Holáka ukázal šéf OĽaNO Igor Matovič ako na nominanta Smeru-SD, lenže Kamenický tvrdí, že Holák prestal byť členom strany v roku 2013. Sulík sa na margo Holáka snažil vysvetliť, že ponechať ho v MH manažment sa rozhodol šéf spoločnosti Ľuboš Lopatka preto, aby bola zachovaná korporátna pamäť, pričom ale Holák nemal žiadnu samostatnú rozhodovaciu právomoc. Richard Sulík však v súvislosti s Andrejom Holákom odísť z funkcie neplánuje a odvolávanie celého vedenia spoločnosti považuje za nezmysel. „Čo je toto za nezmysel žiadať, aby odstúpilo celé vedenie spoločnosti?,“ pýta sa Sulík s tým, že zodpovednosť už predsa bola vyvodená. Kamenický sa k odvolaniu Sulíka konkrétne nevyjadril, no netajil, že najradšej by bol, keby odišla celá vláda. „Bol by som najradšej, keby odišla celá táto vláda. Pána Sulíka však považujem za príčetnejšiu časť tejto vlády.“

Reč sa v debate zvrtla aj na odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca, čo podľa Kamenického nebolo zbytočné. Mikulec podľa Sulíka zodpovedal poslancom SaS všetky otázky. „Na základe tohto rozhodnutia celá SaS ministrom Mikulcom jednoznačne stojí,“ uviedol RichardSulík, podľa ktorého odvolávanie Mikulca scelilo koalíciu, aj keď to podľa hlasovania koalície nebol jednoznačný prejav dôvery. Ladislav Kamenický ale zakontroval, že podporia každý krok, ktorý bude smerovať k tomu, aby sa táto vláda „pobrala tam, kam patrí“. Sulík priznal, že vláda bola občas chaotická, no teraz je to „výrazne lepšie“.

Za mrežami sa schádza skutočná elita. Pri akcii Mýtnik II. zadržali bývalého podpredsedu ÚVO
Druhý diel Mýtnika je už na scéne. NAKA dnes v rámci akcie Mýtnik II. opäť zatýkala. Obvinených je šesť osôb. Z trestných činov legalizácie príjmu z trestnej činnosti, korupcie a machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej... Čítať ďalej
17 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Smer-SDS je za dobrovoľné očkovanie, ale je proti vakcinácii detí

Blíži sa leto a s ním aj čas dovoleniek. Slováci sa rozcestujú po celom svete, k nám zase prídu turisti z rozličných krajín. Podpredseda Smeru-SDS sa netají, že nie je za povinnú štátnu karanténu. „Vidím cestu v tom, že by sa zaviedol funkčný systém e-karantény s tým, že ľudia by mohli bývať doma a nie byť v nejakom štátnom zariadení, kde by trávili dva týždne, čo považujem za veľmi veľa,“ povedal Kamenický a dodal, že je potrebné urobiť také opatrenia, aby boli chránené hranice Slovenska. Navyše je aj za to, aby bolo PCR testovanie rovnocenné s očkovaním. „Keď si človek dá urobiť PCR test, mal by mať právo ísť do zahraničia,“ uviedol okrem iného Ladislav Kamenický.

V súvislosti so Sputnikom hovoril Sulík o blamáži pre vládu, pričom SaS nikdy nebola proti ruskej vakcíne, ale išlo o zlý manažment. „Nemalo to čo byť tri mesiace na sklade, keď všetkým bolo známe, že v júli končí expirácia,“ uviedol šéf liberálov, ktorý finančnú motiváciu ľudí za vakcináciu nepovažuje za dobrý nápad a súhlasil s Kamenickým aj v tom, že hranice je potrebné kontrolovať. Podpredseda Smeru-SDS dodal, že ich strana je za dobrovoľnosť pri očkovaní. Deti sú podľa Kamenického najmenej rizikové skupiny a benefity očkovania sú menšie, preto sú v Smere-SDS proti vakcinácii detí.

Lekári: Povinná vakcinácia detí nie je vhodná, bol by to problém
Na očkovanie proti koronavírusu sa môžu od pondelka hlásiť aj deti od 12 rokov. Pokiaľ časť odborníkov hovorí, že očkovanie mladších ročníkov má význam, sú tu aj takí, ktorí s tým nesúhlasia. Lekári sa však zhodujú v jednom. V žiadnom prípade by... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Diana Zaťková