Desivé rozprávanie svedkyne, ktorá videla exhumáciu pozostatkov generála Lučanského
20 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Bývalý policajný prezident generál Milan Lučanský zomrel za veľmi záhadných okolností počas kolúznej väzby. A za veľmi záhadných okolností boli aj jeho ostatky prenesené z hrobu v rodnej obci Štrba do hrobu na Národnom cintoríne v Martine. Ešte predtým ho však mali previezť na kremáciu do Nových Zámkov.


Generála pochovali v Štrbe 8. januára do hrobu, kde ležali aj ostatky jeho otca, ktorý umrel len niekoľko mesiacov pred ním. Lučanského rodina ale 23. mája na sociálnej sieti oznámila, že jeho hrob bol presunutý na Národný cintorín v Martine. Exhumácia jeho tela však, podľa portálu 1.pluska.sk, prebiehala za veľmi zvláštnych okolností, ktoré opísala žena zo Štrby bývajúca v tesnej blízkosti cintorína.
Telo odviezla popradská pohrebná služba, ktorej šéfuje Lučanského sesternica

Štrbanka priznala, že v danú nedeľu, keď ostatky tela Milana Lučanského z hrobu exhumovali, sa prebudila v neobvyklom čase, bolo niečo po štvrtej ráno. „Neviem to presne špecifikovať, ale bola som nesvoja. Snažila som sa síce ešte zaspať, no nešlo to, a som preto po chvíli vyliezla z postele. Keď som prechádzala okolo okna, pozrela som sa, ako je vonku. Bolo ešte šero, slnko,“ začína s opisom žena, ktorá neskôr videla niečo, na čo zrejme len tak skoro nezabudne. „Keď som sa rozhliadla, všimla som si na cintoríne, pri hrobe Milana Lučanského skupinu ľudí. Nechápala som, čo sa to tam deje. Až neskôr mi došlo, že otvárajú hrob,“ dodala žena, podľa ktorej to bolo doslova desivé a hrozne sa bála, pretože nikdy predtým nič také nevidela. Dokonca ani vo filme.

Z toho čo žena videla vraj mala pocit, že osoby pri hrobe Lučanského síce svoju prácu robia presne, ale chvatne. „Občas sa niekto z prítomných obzrel dookola, zrejme, či neuvidí niekoho z domácich. Keďže hlina bola kyprá, neudupaná, nebolo po daždi, netrvalo dlho a truhla bola vonku. Potom ju naložili do vozidla popradskej pohrebnej služby, ktorej šéfuje sesternica nebohého Milana,“ uviedla ešte Štrbanka, ktorá sa vraj neskôr dozvedela, že celé to mala na starosti okrem Lučanského sesternice aj generálova sestra. „Muž mi povedal, aby som to radšej nikomu v obci nehovorila, lebo nemôžem vedieť, čo je za tým. Po Štrbe sa však neskôr rozchýrilo, že ten čas bol zvolený zámerne,“ dodala na záver žena, ktorá exhumáciu sledovala z okna svojho domu.

Hrob generála Lučanského bol premiestnený na Národný cintorín v Martine. Oznámila rodina
Rodina bývalého policajného prezidenta, generála Milana Lučanského v nedeľu oznámila, že miestom jeho posledného odpočinku sa stal Národný cintorín v Martine. Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Telo zo Štrby odviezli na spopolnenie do Nových Zámkoch a uložili v Martine

Zvláštne je, že Obecný úrad v Štrbe stále vedie Milana Lučanského v evidencií nebožtíkov, ktorí sú pochovaní na miestnom cintoríne. „Je to neštandardný postup, keďže telo bolo zo Štrby odvezené, následne spopolnené v Nových Zámkoch a pochované v Martine. Celé je to veľmi zvláštne aj z iného dôvodu. Obec má Všeobecne záväzné nariadenie o prevádzkovom poriadku cintorína v Štrbe, kde je uvedené, že ostatky tam musia byť uložené s ohľadom na tlenie tela, najmenej 30 rokov,“ uviedla ďalšia z obyvateliek Štrby. Prečo previezli ostatky generála Lučanského na Národný cintorín do Martina sa verejnosť zrejme nikdy nedozvie, pretože jeho rodina s médiami nekomunikuje.

Prípad „Lučanský“ speje ku koncu. Kotleba hlasoval proti uzáverom. Hlási prekrútené fakty a lži!
Marián Kotleba, ktorý bol súčasťou tímu, ktorý mal preskúmať okolnosti úmrtia generála Lučanského, na Facebooku informuje, že vyšetrovanie sa chýli ku koncu. Komisia sa už dokonca uzniesla aj na záverečnej správe. S tou má však Kotleba problém a... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Petra Demková