Novinár Goda: Nezaočkovaní budú menšinou. Ostanú len Kotlebovci, Blahovci a Harabinovci
19 | 06 | 2021 I Petra Demková

„Nezaočkovaní sa postupne budú stávať menšinou a naozaj medzi nimi začnú prevládať kotlebovci, blahovci, harabinovci, rôzne zakonšpirované stratené duše. Tie korelácie začínajú byť zjavné už teraz. Menšiu zaočkovanosť majú okresy, kde mali veľa hlasov Kotlebovci, v USA majú menšiu zaočkovanosť regióny, kde volili Trumpa,“ informuje novinár Denníka N.



Na nemocničnej izbe s prekonšpirovaným náckom

Jakub Goda je novinárom Denníka N, ktorý v súčasnosti pracuje na Ministerstve zdravotníctva, kde má v náplni boj proti hoaxom. Proti tým, čo sa nechcú dať očkovať bojuje aj na svojom osobnom Facebooku. Teraz im poslal tvrdý odkaz.

Podržte sa. Vláda zvažuje zaviesť povinné očkovanie a povinnú štátnu karanténu!
Vladimír Krčméry prezradil, že v hre je opäť zavedenie povinnej štátnej karantény. Možnosť zavedenia povinného očkovania potvrdil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Peter Sulek


„Chceš skončiť v nemocničnej izbe s prekonšpirovaným náckom, Harabinovou fanúšičkou a so živým obdivovateľom Ľuboša Blahu?“ zaťal svoj príspevok na sociálnej sieti Goda. „Je to jednoduché: ešte chvíľu odkladaj očkovanie!“ napísal.
Skončiť v nemocnici bude hanba

Jakub Goda si očividne uvedomuje, že agresia voči ľuďom s iným názorom nemá efekt. Aj tak sa však do toho púšťa. „Táto vlna bude iná. Skončiť s Covidom v nemocnici už nebude bolieť len fyzicky, ale aj psychicky a spoločensky. Bude to totiž hanba. Nad nezaočkovanými ťažkými prípadmi Covidu bude okrem prístrojov visieť aj nevyslovená otázka: "A ty si čo robil? Kde si bol, keď nás tu zasypali Pfizermi? Si prokrastinoval a odkladal to? Alebo si sa na to úplne vykašlal? A teraz si predstav, že si nezaočkovaný v nemocnici s Covidom a vo fáze, keď sa ti zrovna bude celkom dariť dýchať, schmatneš telefón a pozrieš správy,“ upozorňuje novinár.

„Prečítaš si o nových lockdownoch kvôli plným nemocniciam, ktoré zaplnili predovšetkým nezaočkovaní ľudia, kvôli ktorým iní ľudia prídu o prácu alebo o podnikanie. Prečítaš si, že každý takýto nezaočkovaný, ktorý skončí v nemocnici, stojí tento štát šialené peniaze. Že odčerpáva zdravotnícke kapacity od ľudí, ktorí majú iné chronické problémy a nemali im ako predchádzať. Pozrieš si nejaké diskusie na sieťach, kde ľudia preklínajú už nielen Matoviča, ale aj všetkých, ktorí sa vykašlali na očkovanie, a kvôli ktorým si to celé ideme zažiť znova. Dýchanie sa ti opäť zhorší, psychika rozhasená, svedomie rozožraté - harmónia pekla ducha aj tela. Príde na pomoc unavený zdravotník a nahlas ti to nepovie, ale v očiach mu budeš vidieť tú otázku: "A ty si čo robil?" ponúka Goda svoje predstavy o Slovensku v blízkej budúcnosti.
Akcelerovaný darwinizmus

Podľa bojovníka proti dezinformáciám, neočkovaní si nezaslúžia žiaden súcit. „Toto bude nové, doteraz dominoval súcit, ľudia sa mohli nakaziť hocikde v potravinách a bolo ťažké tomu efektívne predchádzať, kopec ľudí okolo mňa sa nakazilo a bolo to dosť náhodné. V tretej vlne to už nebude náhodné. Budeme svedkami akcelerovaného darwinizmu. V nemocniciach budú veľmi nereprezentatívne vzorky populácie,“ upozorňuje novinár.

Sledujme Britániu, od očkovania koronavírus nezmizne, odkazuje Visolajský
Leto nás pred treťou vlnou nezachráni. Dôkazom sú Veľká Británia a Portugalsko. Počet nakazených rastie. Na svedomí to má nová, agresívnejšia indická mutácia Delta variant. Je infekčnejšia, odolnejšia, spôsobuje viac úmrtí a ťažších stavov a... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Pozor! Ďalšia vlna, nový variant!

„Sú medzi nami státisíce, možno aj cez milión ľudí, ktorí sú očkovaniu otvorení, neveria hoaxom, ale stále sa nehlásia na očkovanie. Odkladajú, váhajú, neponáhľajú sa, nechce sa im, stretávam sa s tým stále ešte celkom bežne aj v rámci BA bubliny. Tento status je pre vás. V Portugalsku a v Británii už vidieť ďalšiu vlnu, nový delta variant, najnákazlivejší ever, je úplne jasné, že to ide aj sem. Jasné je aj to, že vakcíny proti nemu stále veľmi slušne fungujú, špeciálne proti ťažkému priebehu,“ hrá sa na experta Jakub Goda.

„Británia má takmer dvojnásobnú zaočkovanosť ako Slovensko, napriek tomu im prudko rastú prípady (najmä medzi nezaočkovanými), Portugalsko to isté, pre Lisabon už vyhlásili travel ban aj v rámci Portugalska. Nebude to štát, ani spoločnosť, kto bude ľudí deliť na dve kategórie. Bude to vírus. A nebude už žiadne uprostred, žiadna kategória "asi áno, ale ešte počkám", alebo "už už som to mal v pláne". Z pohľadu vírusu budú len zaočkovaní a nezaočkovaní,“ informuje Goda.
Nie každý váhajúci je dezolát...

„Ja dobre viem, že nie každý, kto váha s očkovaním, je hneď dezolát. Ale ten vírus to nevie. On vás skosí rad radom a automaticky vás medzi nich zaradí. Na izbe vám z jednej strany budú na dobrú noc čítať Blahove statusy a druhý pacient vás bude do posledného výdychu presviedčať, že to je celé Matrix, pravda je iná, len médiá o nej mlčia. A ty sa budeš pýtať, čo tam medzi nimi robíš, ako si tam mohol skončiť. Nezaočkovaní sa postupne budú stávať menšinou a naozaj medzi nimi začnú prevládať kotlebovci, blahovci, harabinovci, rôzne zakonšpirované stratené duše. Tie korelácie začínajú byť zjavné už teraz, menšiu zaočkovanosť majú okresy, kde mali veľa hlasov Kotlebovci, v USA majú menšiu zaočkovanosť regióny, kde volili Trumpa atď. Ten pattern sa bude prehlbovať,“ straší novinár.

Baránek: Stratil som ilúzie o ľuďoch ako o mase. Nezaslúžite si štát, slobodu, volebné právo
"Pseudovedci vypisujú kraviny, robia semafory, sprostosti. Tu je zákaz, tam je povolené. Každý deň tvrdíte iné a štvrtý deň urobíte úplne iné. Za hurónskeho pokriku tu robíte chaos s podporou vášho náčelníka. Som znepokojený tým, že vám to ľudia... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Máte osobnú zodpovednosť!

„Jasné, zodpovednosť má štát, ktorý v mnohom opäť zlyháva. Ale je tu aj osobná zodpovednosť. Raz za dlhú dobu je tu jedna naozaj zásadná, životne dôležitá občianska povinnosť, aké budú výhovorky, ak si mobilný a očkovacie centrum je za rohom? Ja nebudem nikomu nadávať, nikoho haniť, nikomu nebudem hovoriť "tak ti treba". Ale neviem garantovať, že to nebudú robiť iní. Ak plánujete očkovanie odkladať, prajem veľa šťastia. Budete ho potrebovať, renomovaní virológovia ako Christian Drosten už dlhšiu dobu úplne suverénne hovoria, že s Covidom sa skôr či neskôr stretne každý. Jednoducho, buď vás zaočkuje vakcína, alebo vás zaočkuje vírus,“ pridáva ďalšiu „Jóbovu zvesť“ bojovník proti dezinformáciám.
Táto vlna bude iná

„V nemocniciach budú pri ťažkých prípadoch visieť nevyslovené otázniky. Prevádzkari, ktorým budú krachovať podniky, ľudia, ktorí budú prichádzať o prácu, budú asi na internete dosť nadávať. Tentokrát už nielen na štát. Ťažké prípady s Covidom nebudú v nemocnici preto, lebo mali smolu, ale preto, že sa nezaočkovali. A každý to bude vedieť. Už skoro 2 miliardy ľudí po svete je zaočkovaných a takto teda "neotestovaná" vakcína nevyzerá. Vieme, máme to zažíté, ako rýchlo vie vystreliť hore ten vírus a ako ťažké je to potom dostať dole. Kým si vytvoríte imunitu po očkovaní, nejaký čas to ešte trvá. Ja by som to teda už veľmi neodkladal, ak nechcete na dobrú noc počúvať Blahove statusy,“ ukončil svoj príspevok opäť strašením s Blahom Jakub Goda.

Desiatky vedcov dokazujú, že deti nie sú „superšíriteľmi“  koronavírusu (Alfons Kluibenschädl)
Komentár Alfonsa Kluibenschädla (Wochenblick) Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová